از وظیفه جهادی تا حماسه‌سازی مردم

کد خبر: 41751

از وظیفه جهادی تا حماسه‌سازی مردم

مقام معظم رهبری: دشمنان ایران یک سال تلاش کردند انتخابات را از رونق بیندازند

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه:
سلامت انتخابات خط قرمز ما بود

سوسن امیری‌پریان – گزارشگر پایگاه تحلیلی_خبری دُرسانیوز؛  مقام معظم رهبری با اشاره  به موضوع مهم انتخابات  از ملت ایران به خاطر حضورشان در پای صندوق‌های رأی به عنوان یک وظیفه‌ی اجتماعی و تمدنی و جهادی قددردانی کردند.

رهبر انقلاب اسلامی  فرمودند: می‌گوییم جهاد؛ چرا؟ چون در مقابل تبلیغات دشمنان بود. حدود یک سال تقریباً، دشمنان ملت ایران دشمنان ایران اسلامی دشمنان جمهوری اسلامی از اطراف دنیا تلاش کردند که مردم را منصرف کنند از انتخابات و انتخابات را از رونق بیندازند.

هر چند که دور اول انتخابات در کرمانشاه و همزمان در سراسر کشور؛ در حالی به پایان رسید که  برای دستیابی به کرسی مجلس دوازدهم در این دوره تعداد ۲۰۸ داوطلب با همدیگر به رقابت پرداختند و تاکنون  شش منتخب استان مشخص شده اند. رییس ستاد انتخابات استان کرمانشاه هم پس از برگزاری انتخابات و  در نشست خبری ۱۴ اسفند؛ به جنگ تمام عیار دشمن برای کمرنگ کردن حضور مردم در انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: جنگ امروز  علیه نظام و ملت، جنگ رسانه‌ای است و دشمن هیچ ابزاری به جز رسانه ندارد و با دروغ پردازی سعی در اختلال در مسیر رشد و پیشرفت و توسعه کشور دارد.

علی شعبانی گفت: در چنین نبردی رسانه‌ها باید بیش از همه پای کار باشند و  حضور به موقع رسانه‌ها در انتخابات اخیر و تلاش گسترده آنها برای اطلاع‌رسانی صحیح و به موقع منجر شد تا نقشه دشمنان؛ نقش برآب شود.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه و رئیس ستاد انتخابات بیان کرد: ما از رسانه‌ها می‌خواهیم که حقایق را منتشر کنند و پیشرفت‌ها و واقعیت‌ها و پشت پرده واقعی مشکلات امروز کشور را برای جامعه بصورت شفاف بیان کنند.

رئیس ستاد انتخابات؛ به ناکام ماندن دشمنان در این دوره از  انتخابات اشاره و تصریح کرد: دشمنان با تمام قدرت رسانه‌ای و دروغ پردازی و القای ناامیدی و شایعه سازی به میدان آمدند و از مشارکت پنج تا هفت درصدی مردم حرف زدند که به یاری خداوند و همت ملت؛ باز هم ناکام ماندند  و مردم ایران با مشارکت خوب خود این بار هم دشمنان را نا امید کردند.
شعبانی با گریزی به فرآیند انتخابات که از خرداد ماه امسال آغاز شده است تصریح کرد: این دوره انتخابات متمایز از دوره های گذشته بود، چون قانون جدید انتخابات برای اولین بار درروند برگزاری انتخابات اجرایی شد و مراحلی مانند “پیش ثبت نام” را در این دوره داشتیم و قانون شفافیت مالی و بحث‌های تبلیغاتی و… هم اضافه شده و انتخاباتی جدید را رقم زده بود.
رئیس ستاد انتخابات با بیان مطلب فوق و با اشاره  به فضای پرشور و گرم انتخابات در استان کرمانشاه بیان کرد: نتایج انتخابات این دوره هم نشان داد که بازی گردان اصلی انتخابات مردم هستند و  هیچکس نمی‌تواند نتایج انتخابات را مهندسی کند و این مردم هستند که تعیین می‌کنند چه کسی راهی مجلس شود.
شعبانی با اشاره به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر  به اتهام تخلفات انتخاباتی از جمله خرید و فروش آرا در سطح استان گفت: پس از بررسی‌های انجام شده و به دلیل عدم مستندات لازم منجر به تشکل پرونده قضایی برای مظنونین نشد
شعبانی افزود: در بحث انتخابات هیچ مشکل امنیتی در هیچ حوزه‌ای نداشتیم و سلامت انتخابات خط قرمز ما بود. آشکارا اعلام کردیم با مجریان متخلف برخود می‌کنیم که نتیجه آن برکناری ۸ نفر و تذکر و ارجاع ده‌ها نفر به مراجع قضایی بود.
شعبانی خاطر نشان کرد: در نظر است که آمار جمعیت حاضر در کشور و استان بطور دقیق توسط وزارت کشور نهایی شود اما مشکلی  سد راه این برنامه قرار دارد.
وی در این خصوص ادامه داد: واجدین شرایط برای رای دادن؛ بر اساس آمار که ثبت‌احوال اعلام کرده محاسبه شده است اما این میزان جمعیت در استان و کشور به دلایلی از جمله مهاجرت وجود خارجی ندارد.

به عنوان نمونه کل جمعیت آماری  یک شهرستان که اسامی آنها در سامانه سیب ثبت شده و  خدمات دریافت می‌کنند ۵۷ هزار نفر است  و این در حالی است که واجدین شرایط این شهرستان بر اساس آمار ثبت احوال ۵۳ هزار نفر اعلام گردیده است و این یعنی فقط چهار هزار نفر جمعیت زیر ۱۸ سال در شهر مورد نظر وجود دارد که امکان‌پذیر نیست به همین دلیل  قراراست از طریق سامانه‌های خدمات‌رسانی  مشخص شده تا بر اساس آن میزان مشارکت محاسبه شود.
براساس آمار ثبت احوال تعداد واجدین شرایط استان کرمانشاه حدود یک میلیون و ۶۴۱ هزار نفر است که از این تعداد ۸۳۰ هزار نفر مَرد و ۸۱۱ هزار نفر زن هستند. همچنین بر اساس این آمار تعداد رای اولی های استان هم حدود ۷۵ هزار نفر است.

شعبانی تاکید کرد: کسانی که به نتایج آرا اعتراض دارند؛ نباید با بیان حرف‌هایی که جنبه مجرمانه دارد و نیز با تهمت‌هایی که به مسوولان، برخی نهادها و مجریان انتخابات نسبت می‌دهند؛ دست به تشویش اذهان عمومی بزنند بلکه بایستی اعتراض به حق خود را مستند اعلام کنند تا توسط هیات نظارت و هیات اجرایی؛ رسیدگی شود.

وی همچنین با بیان اینکه امروز نبرد، نبردی رسانه‌ای و تولید محتواست اضافه کرد: رسانه‌های ما برخلاف رسانه‌های دشمن پاک نیت هستند و فقط به بیان حقایق می ‌پردازند.

شعبانی خاطر نشان کرد: پیش ثبت‌نام یک هزار و ۶۱ نفر برای انتخابات مجلس استان کرمانشاه که بیشتر آنها جوان بودند انجام شد و این حضور مثال‌زدنی جوانان را می‌رساند که امید به آینده در میان نسل بالاست.

رییس ستاد انتخابات استان کرمانشاه  با اعلام آمار جمعیتی فوق اذعان داشت: در دوره قبل تعداد واجدین شرایط استان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده و این افزایش ۱۴۰ هزار نفری واجدین شرایط طی چهار سال  شدنی نیست به همین دلیل قرار است وزارت کشور تعداد دقیق افراد واجد شرایطی که در استان‌های مختلف و در کشور  هستند را بررسی کرده و آمار دقیق را اعلام کند تا بر اساس آن  میزان مشارکت دقیق مردم در انتخابات را برآورد کند.
رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه در تشریح نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی به تفکیک حوزه‌های انتخابیه گفت: در حوزه انتخابیه کرمانشاه تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت‌احوال(بدون محاسبه مهاجرت و…)  ۸۷۵ هزار و ۶۰۸ نفر بوده که ۲۷۷ هزار و ۳۷۳ رای اخذ شده و از این تعداد ۲۴۳ هزار و ۷۴۵ رای صحیح بوده است و میزان مشارکت ۳۱.۶۷ درصد نشان می‌دهد و در این حوزه انتخابیه تنها وضعیت یک منتخب تعیین تکلیف شده و “محمد رشیدی” با کسب تعداد ۶۱ هزار و ۵۸ رای معادل ۲۵.۰۵ درصد آرای صحیح به عنوان اولین منتخب این حوزه شناخته شد و انتخاب دو منتخب دیگر به دور دوم انتخابات موکول شد و “عبدالرضا مصری” با ۴۷ هزار و ۶۷۱ رای معادل ۱۹.۵۶ درصد  آرا،  “فضل‌اله رنجبر”  با ۳۴ هزار و ۱۳۸ رای معادل ۱۴.۱  درصد آرا، “جهانبخش امینی” با ۳۱ هزار و ۷۸۲ رای معادل ۱۳.۴ درصد و “ابراهیم رحیمی زنگنه” با ۲۹ هزار و ۹۸۶ رای معادل ۱۲.۳ درصد آرا به دور دوم انتخابات راه یافتند.

در حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال”بدون محاسبه مهاجرت و…” ۷۷ هزار و ۳۳۹ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۴۵ هزار و ۲۳۳ رای و تعداد آرای صحیح ۴۳ هزار و ۴۰۶ رای بوده که  میزان مشارکت در این حوزه ۵۸.۷۵ درصد نشان می‌دهد و در حوزه انتخابیه شهر سنقر  سیدجواد حسینی‌کیا” با کسب ۱۱ هزار و ۱۲ رای یعنی  معادل ۲۵.۳۷ درصد آرای صحیح به عنوان منتخب مردم شناخته شد.
رئیس ستاد انتخابات گفت: افراد واجد شرایط در حوزه انتخابیه کنگاور، صحنه و هرسین بر اساس آمار ثبت احوال ۲۰۴ هزار و ۸۰۶ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۱۰۱ هزار و ۲۲۲ رای و تعداد آرای صحیح ۹۵ هزار و ۴۸۱ رای است  که میزان مشارکت مردمی  را ۴۹.۴۲ درصد نشان می‌دهد و در این حوزه انتخابیه هم “وحید احمدی” با کسب ۳۲ هزار و ۵۷۶ رای معادل ۳۴.۱۱ درصد آرای صحیح به عنوان منتخب مردم این حوزه انتخابیه شناخت شد.

شعبانی درحوزه انتخابیه پاوه، روانسر، جوانرود و ثلاث‌باباجانی هم تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت‌احوال ۱۵۷ هزار و ۳۵ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۶۷ هزار و ۲۹۷ رای و تعداد آرای صحیح ۵۷ هزار و ۷۵۴ اعلام کرد و گفت: میزان مشارکت در این حوزه هم ۳۸.۴۴ است.
رئیس ستاد انتخابات بیان کرد: منتخب مردم این حوزه هم “رستگار یوسفی” با کسب ۲۵ هزار و ۷۷۱ رای معادل ۴۴.۶۲ درصد آرای صحیح شناخته شد.

شعبانی گفت: در حوزه انتخابیه اسلام‌آبادغرب و دالاهو هم تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال ۱۶۱ هزار و ۸۱۶ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۷۵ هزار و ۹۶۳ رای و تعداد آرای صحیح ۷۱ هزار و ۵۱۳ رای است و میزان مشارکت را ۴۶.۹۴ درصد نشان می‌دهد  و “مجتبی بخشی‌پور” با ۳۰ هزار و ۵۳۷ رای معادل ۴۲.۰۷ آرای صحیح منتخب این حوزه شناخته شد.

شعبانی  در حوزه انتخابیه قصرشیرین، سرپل‌زهاب و گیلانغرب هم تعداد واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت‌احوال ۱۴۶ هزار و ۸۱۷ نفر، تعداد آرای ماخوذه ۷۶ هزار و ۳۶۴ رای و تعداد آرای صحیح ۷۲ هزار و ۳۶۷ رای اعلام کرد که میزان مشارکت را حدود ۵۲.۰۱ درصد نشان می دهد و در این حوزه انتخابیه هم “فتح‌الله حسینی” با ۳۸ هزار و ۴۳۴ رای معادل ۵۳.۱ درصد آرای صحیح به عنوان منتخب مردم این حوزه شناخته شد.
وی تاکید کرد: دور دوم انتخابات احتمالا  در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود اما هنوز زمان دقیق برگزاری آن مشخص نشده است.شعبانی خاطرنشان کرد: با مشخص شدن نتیجه انتخابات هم داوطلبان معترض دوازده و سیزدهم اسفند ماه فرصت اعتراض داشتند و پس از آن هیات اجرایی و هیات نظارت نیز هفت روز برای رسیدگی به این اعتراضات فرصت دارند.
رئیس ستاد انتخابات گفت: هر چند  انتخابات در امنیت و سلامت کامل برگزار شد اما در پی اعتراض داوطلبان حتی اگر یک رای هم خوانده نشده باشد و نتیجه اعتراض حتی به اندازه یک رای تغییر کند، آن را اعلام می‌کنیم.

شعبانی با اشاره به برگزاری  انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان گفت: در این انتخابات در استان ۶۴۳ هزار و ۴۵۲ رای ماخوذه داشته‌ایم که از این تعداد ۴۲۶ و ۳۷۷ رای صحیح، ۲۰۸ هزار و ۸۳۰ رای باطله ماخوذه و مابقی آرای باطله غیرماخوذه بود.
شایان ذکر است در این انتخابات آیت‌الله مصطفی علما با کسب ۲۰۶ هزار و ۸۴ رای و آیت‌الله امان  نریمانی با ۱۹۶ هزار و ۶۵۳ رای به عنوان دو منتخب استان در انتخابات مجلس خبرگان شناخته شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *