یادداشتی از محسن عباسیفرد عضو فدراسیون روزنامهنگاران جهان؛ جامعه ایرانی ما از قدیم یک جامعه اصالتداری است، که ریشه آن در فرهنگ و هنر ایرانی است، یکی از اصلیترین سرمایههای این مرز و بوم هنر بیان قلمداد میشده است همچنین از ویژگیهای ممتاز ادبیات پارسی، تولید سرمایههای معرفتی و معنوی است که تبلور آن در قلههای شعر فارسی و اشعار حکمتآمیز و معرفتآموز شاعران برجستهای همچون فردوسی، نظامی، سعدی، حافظ و مولوی است.
مریم بابایی بانوی کوررد سخنور و شاعر کرمانشاهی در حالی در این جشنواره آغاز کرد که از نام زیبای این رخداد و نام مولانا پیداست جشنواره مهم و وزین میباشد و جدا برای کسانی که علاقهمند به هنر، فرهنگ و ادبیات دارند، مولانا به عنوان یک مرجع و مأخذ در حوزههای گوناگون است.
یکی از مهمترین اهدافی که در جشنواره مولانا به آن توجه بسیار شده مهارت ارتباط بود. ارتباط تأثیرگذار یکی از مهمترین مهارتهای زندگی است که باید آموخته شود. این جشنواره، آغازگر مسیر جدیدی برای یافتن استعدادها و شکوفایی آن میباشد و مریم بابایی علیرغم محدودیتها و مشکلات، با رویکردهای تازه، در حالی که به ساختن این مسیر ادامه داد و برای دومینبار بر قله آفتخارآفرین ایران ایستاد.
بانوی کرمانشاهی در این جشنواره پرقدرت ظاهر شد و با اجرای زیبایش،باردیگر یاد و خاطرهای عطاءالله خان بهمنش را زنده کرد و هرچند این جشنواره یک دوره به صورت دانشگاهی و یک دوره هم به صورت کشوری برای ارزیابی و بررسی نقاط ضعف و قوت برگزار شد. اما در انتها جشنواره پس از تمام بررسیها و تغییرات لازم برای دومینبار به صورت ملی و با نام مولانا شروع شد که واقعاً مریم بابایی این بانوی کرمانشاهی پر توان ظاهر شد و به تنهایی اعتبار این جشنواره را دوچندان کرد.
نقطه قوتی که این جشنواره را از سایر رویدادهای رقابتی متمایز کرد، گستردگی بخشهای آن میباشد که تقریباً تمام بخشهای این هنر را در بر میگیرد. همچنین توجه بسیار به موضوع آموزش و حمایت از استعدادهای جشنواره از سوی برگزارکنندگان جای تقدیر فراوان دارد که به طبع هرکدام از این موارد، بازدهی بسیار بالایی نسبت به جشنوارههای مشابه که با بودجههای کلان برگزار شدهاند، داشت.
گویندگی، دوبله، اجرا و سخنوری، تلفیقی از هنر و مدیریت است. هنری که هم ذاتی و هم اکتسابی است. اما باید توجه داشت که اول باید گویندگی کرد و سپس به مجریگری پرداخت و یا هر دو را باهم انجام داد که انصافاً مریم بابایی بخوبی از پس آن برآمد و این بانو کرمانشاهی تمام شاخصها را داراست و با توانایی که دارد از این بخش پرتوانو پرقدرت ظاهر شد و به راحتی تواناییاش را به همگان ثابت کرد و حضار را به وجد آورد.
هنرمند علاقهمند به این حوزه باید نسبت به کارش عشق ورزد و اگر این حس در آن نباشد، از طریق امواج صوتی و دیگر حالات فیزیکی کاملاً مشهود است و به مخاطب منتقل خواهد شد که مریم بابایی در این راستا واقعاً تبحر دارد و توجه همگان را به خود و توانایش جلب کرد این دختر کورد کرمانشاهی باردیگر نام کرمانشاهان را بر سر زبان انداخت و ثابت کرد از دیار عطاءالله بهمنش برخیزده است و یاد این مرد بزرگ را زنده با اجرای خوبش زنده نگه داشت و بار دیگر این بانوی کرمانشاهی دیار زاگرس توانیهایش به رخ همگان کشید و ثابت کرد در گزارش و سخنوری حرفهای زیادی برای گفتن دارد اگر مورد حمایت مسئولان قرار گیرد و بستر را برایش فراهم نمایند بیش از این در اجراهاش توانمند است و کرمانشاه کم ندارد امثال مریم باباییها، اسرا جلیلیانها مهساها و … که سرآمد همه اینها استاد سخن و سخنور ایران زمین پروفسور میرجلالالدین کزازی میباشد.
دامنهی لغات، مطالعات و تحقیقات مریم بابایی به عنوان مجری و سخنور در هر زمینهای وسیع است؛ به نحوی که برای هر موضوعی مطلبی دارد تا هم سخن سخنرانان را هدایت کند و هم همایش و نشستها را به نحو مطلوبی اداره نماید.
و به قول مولانا :
آدمی مخفی است در زیر زبان
این زبان پرده است بر درگاه جان
درخصوص شیوه برگزاری جشنواره نیز باید عرض کنم که رویکردی که در دومین دورۀ این جشنواره مشاهد شده، تقویت مطالب آموزشی و افزایش تعداد نشستهای حضوری در استانهای مختلف کشور، در بخشهای مختلف جشنواره و بهرهمندی از اساتید و مربیان مطرح این حوزه بود که جای قدردانی دارد از بانیان این جشنواره.
امیدوارم با تمام محدودیتها و مشکلاتی که وجود دارد، بتوانند در سالهای آینده نیز جشنوارههای آبرومندی را برگزار نمایند و بایستی به این نکته هم توجه نمایند که برگزاری چنین جشنوارههایی آغاز راه جدیدی برای ظهور و بروز استعدادهای شگرفی خواهد بود.
در پایین نیز تبریک به این خانم معلم فعال و پویا و بانو مریم بابایی مجری توانا کرمانشاه تبریک عرض مینمایم