افزایش ناپایداری جوی در نیمه‌شرقی و جنوب‌شرق

کد خبر: 48221

وزش باد به‌ویژه در ساعت‌های بعدازظهر و عصر گاهی خیلی شدید خواهد بود و موجب خیزش و گسیل گردوخاک خواهد شد. این شرایط در نیمه شرقی کشور به‌صورت تندباد‌های خیلی شدید همراه با طوفان گردوخاک مورد انتظار است.

افزایش ناپایداری جوی در نیمه‌شرقی و جنوب‌شرق
به گزارش پایگاه تحلیلی‌- خبری درسانیوز؛ رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران وضع هوای سازمان هواشناسی ضمن اشاره به فعالیت سامانه‌های جوی در طول دو روز آینده در بعضی نواحی کوهستانی کشور، از ناپایداری جوی در نیمه شرقی و جنوب‌شرق و افزایش آسیب اشعه فرابنفش و ریسک گرمازدگی در نواحی جنوبی کشور خبر داد.
ضیاییان وضعیت جوی مورد انتظار در مناطق کوهستانی کشور در طول روز‌های پایانی این هفته، پنجشنبه و جمعه (۱۹ و ۲۰ تیرماه) را تشریح و اظهاررد: در این مدت، ارتفاعات شمال غرب و ارتفاعات البرز با وقوع ناپایداری‌های همرفتی به‌صورت افزایش ابر و مه آلودشدن هوا، تندباد‌های موقتی، رگبار و رعدوبرق و تگرگ همراه خواهد بود. این رخداد جوی با تقویت ناپایداری و تشدید بارش‌های رگباری در ساعات بعدازظهر و غروب مورد انتظار است.

 

هشدار؛ احتمال طغیان رودخانه‌های فصلی جنوب‌شرق و ایجاد خطر

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: در این روز‌ها ارتفاعات کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان، شرق و شمال هرمزگان، بخش‌هایی از زاگرس مرکزی و ارتفاعات بخش‌های مرکزی کشور، برای ساعت‌های بعدازظهر تا اوایل شب با افزایش ابر، تندباد‌های موقتی و رگبار و رعدوبرق و تگرگ همراه خواهد بود که در جنوب سیستان و بلوچستان و کرمان جاری شدن سیلاب و طغیان رودخانه‌های فصلی احتمال دارد.

وی در این باره هشدار داد و گفت: این سامانه جوی احتمال وقوع مخاطرات منجر به خسارت را به همراه دارد.

ضیاییان تأکید کرد: قرار گرفتن در طبیعت و فعالیت‌های مرتبط با کوهستان اعم از کوهنوردی، دره نوردی، پرواز‌های تفریحی و… به‌ویژه در ساعت‌های ظهر تا اوایل شب، در مناطق یاد شده مخاطره‌آمیز است.

 

وزش باد در بیشتر نواحی کوهستانی

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران وضع هوای سازمان هواشناسی سپس به وزش باد گاهی شدید در اکثر نواحی مرتفع کوهستانی اشاره کرد و افزود: وزش باد به‌ویژه در ساعت‌های بعدازظهر و عصر گاهی خیلی شدید خواهد بود و موجب خیزش و گسیل گردوخاک خواهد شد. این شرایط در نیمه شرقی کشور به‌صورت تندباد‌های خیلی شدید همراه با طوفان گردوخاک مورد انتظار است.

استقرار گرما در جنوب؛ افزایش آسیب اشعه فرابنفش و ریسک گرمازدگی

ضیاییان در ادامه تشریح آب و هوای روز‌های مناطق کوهستانی کشور، از استقرار هوای گرم در نیمه جنوبی کشور طی روز‌های پایانی هفته نیز خبر داد و گفت: این شرایط افزایش ریسک گرمازدگی و در ساعت‌های میانی روز آسیب ناشی از شدت اشعه فرابنفش را افزایش خواهد داد.

 

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق پراکنده در ارتفاعات شمال تهران

ضیاییان وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران را طی روز‌های پایانی هفته پیش‌بینی و اظهارکرد: آسمانی نیمه ابری همراه با وزش باد شدید پیش‌روی ارتفاعات تهران است که از ظهر با افزایش ابر و سرعت باد همراه می‌شود و در قله‌ها و خط الرأس‌های مرتفع وزش باد خیلی شدید مورد انتظار است همچنین وقوع رگبار و رعدوبرق پراکنده نیز در ارتفاعات شمال تهران انتظار می‌رود.

 

خودداری از قرارگیری در مناطق ناامن هنگام صاعقه و تگرگ

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران وضع هوای سازمان هواشناسی در ادامه توصیه کرد: در مناطق شامل وقوع پدیده رگبار و رعدوبرق به تغییرات شرایط باد و رشد ابر‌ها توجه و از قرار گرفتن در مکان ناامن در شرایط وقوع صاعقه و تگرگ اجتناب شود.

وی ادامه داد: خیزش و گسیل گردوخاک به ویژه در ساعت‌های بعدازظهر همراه با افزایش سرعت باد و شکل گیری چشمه‌های گردوخاک است که منجر به کاهش کیفیت هوای تنفسی و کاهش دید در پایین دست خواهد شد.

ضیاییان در پایان گفت: در سایر نواحی کوهستانی کشور، با توجه به تابش شدید خورشید و افزایش اشعه فرابنفش به‌ویژه در ساعت‌های قبل از ظهر تا عصر انجام اقدامات حفاظتی جهت کاهش آسیب به پوست و چشم لازم است همچنین با توجه به استقرار هوای گرم در نیمه جنوبی کشور، باید اقدامات مقتضی جهت اجتناب از گرمازدگی در ساعات روز صورت گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *