با این راهکار خطر مرگ را کمتر کنید

کد خبر: 37163

به گزارش پایگاه تحلیلی-خبری درسانیوز به نقل از تسنیم، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که منظم بودن عادات خواب مهم‌تر از مدت زمان خواب است. نداشتن خواب کافی با مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و کلیوی، فشار خون بالا، افسردگی و موارد دیگر مرتبط است؛ پژوهش جدیدی که در نشریه Sleep منتشر شد، میزان سازگاری […]

به گزارش پایگاه تحلیلی-خبری درسانیوز به نقل از تسنیم، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که منظم بودن عادات خواب مهم‌تر از مدت زمان خواب است.

نداشتن خواب کافی با مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی و کلیوی، فشار خون بالا، افسردگی و موارد دیگر مرتبط است؛ پژوهش جدیدی که در نشریه Sleep منتشر شد، میزان سازگاری افراد را با زمان خواب و بیداری خود با مدت زمان خواب افراد در طول شب مقایسه کرد.

نویسندگان مطالعه دریافتند که منظم بودن خواب، بهتر از افزایش مدت زمان خواب، خطر مرگ‌ومیر افراد را کاهش می‌دهد و میزان مرگ‌ومیر ناشی از سرطان و بیماری‌های متابولیک قلبی در افرادی که منظم‌ترین برنامه‌های خواب را داشتند، کمتر از سایر افراد بوده است.

این مطالعه به‌روی داده‌های تقریباً ۶۱۰۰۰ شرکت‌کننده از گروه در بریتانیا متمرکز بود. شرکت‌کنندگان به‌طور متوسط حدود ۶۳ سال سن داشتند، نیمی از آنها زن و نیمی دیگر مرد بودند.

محققان به‌مدت یک هفته، فعالیت افراد را از طریق یک دستگاه که شبیه به یک ساعت هوشمند است، ردیابی کردند. این دستگاه به محققان این امکان را می‌دهد تا با در نظر گرفتن چُرت‌ها، خواب پراکنده و دوره‌هایی که افراد در نیمه‌شب بیدار هستند، تخمین بزنند که هر فرد چه‌زمانی به خواب می‌رود و چه‌زمانی بیدار می‌شود.

داده‌های این دستگاه برای تعیین «شاخص نظم خواب» هر فرد مورد استفاده قرار گرفت که نشان می‌دهد خواب یک فرد در مقیاس صفر تا ۱۰۰ ثابت است؛ عدد ۱۰۰ نشان‌دهنده خواب کاملاً منظم است.

با مقایسه داده‌های مرگ‌ومیر برای شرکت‌کنندگان، محققان دریافتند افرادی که حداقل نمره ۷۱ را در شاخص نظم خواب کسب کرده‌اند، بین ۲۰ تا ۴۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. این گروه همچنین بین ۱۶ تا ۳۹ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از سرطان و ۲۲ تا ۵۷ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی متابولیک را داشتند.

منظور از خواب منظم چیست؟

یکی از محققان این پژوهش می‌گوید: منظور از خواب منظم این است که زمان خواب و بیدار شدن مشخصی داشته باشید؛ مهم نیست چه‌ساعتی به رختخواب می‌روید، مهم نیست آخر هفته باشد یا روزهای دیگر هفته، هر روز سر ساعت معینی بخوابید و سر ساعت مشخصی بیدار شوید علاوه بر زمان بیدار شدن، افراد باید حدود هفت یا هشت ساعت بخوابند و برنامه خود را بر اساس آن تنظیم کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *