به گزارش پایگاه تحلیلی-خبری درسانیوز به نقل از تسنیم، مالک رحمتی معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصیسازی کشور با اشاره به وضعیت واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال اظهار داشت: ۵۱ درصد سهام این دو باشگاه بزرگ پایتخت که جزو سرمایههای اجتماعی کشورمان هستند واگذار خواهد شد.
وی ادامه داد: آگهی و مزایده عمومی گذاشته شده است و همه افراد حقیقی و حقوقی میتوانند تا سوم دی ماه در این مزایده شرکت کنند.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصیسازی کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چرا برای واگذاری این دو باشگاه به افراد حقیقی بهخلاف باشگاههای مطرح دنیا مقاومت میشود، گفت: هیچ مقاومتی نیست و مزایده عمومی اعلام شده است و هرکسی فکر میکند که اهلیت، صلاحیت و توان مالی اداره این دو باشگاه را دارد میتواند شرکت کند. من با اتفاقات ۱۰ سال گذشته کاری ندارم که چه افراد حقیقیای شرکت کردند و واگذاریها با موفقیت انجام نشد ولی در زمان حاضر مزایده عمومی صورت گرفته است و همه مردم حتی پیشکسوتان و همه شخصیتها چه حقیقی و چه حقوقی میتوانند شرکت کنند.
وی در پاسخ به سؤال دیگر تسنیم مبنی بر اینکه “چرا واگذاری این دو باشگاه طولانی شده است و آیا تا پایان این دولت بالاخره واگذار خواهد شد؟” تصریح کرد: اگر خبرنگاران حاشیه ایجاد نکنند قطعاً پیش از پایان دولت سیزدهم اقدامات واگذاری ۵۱ درصد سهام انجام خواهد شد.
رحمتی همچنین مدعی شد؛ خبرگزاری تسنیم چند روز پیش خبری در این زمینه منتشر کرد که باعث ایجاد حاشیههایی شد و واقعیت این است که این اخبار اجازه نمیدهد کار پیش برود و شما کلی حاشیه ایجاد کردید!اجازه بدهید تا سوم دی ماه هر نهادی که تمایل داشت درخواستش را اعلام کند و بعد از آن ببینیم چهکسانی درخواستشان را ثبت کردند و شما پس از آن فضاسازی کنید.
استاندار زنجان هم که گویا مخالف چنین واگذاریهایی به افراد حقیقی بود، میان صحبتهای رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: افراد حقیقی معلوم نیست پس از واگذاری، چگونه شرکت و سازمان واگذارشده را به زمین بزنند. هرجا به فرد واگذار شده است، با مشکلات زیادی مواجه شدیم. در همین استان زنجان در ایران ترانسفو و یا روغن نباتی جهان به فرد حقیقی واگذاری صورت گرفت و پیامدهای آن را نیز دیدیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا قبل از واگذاری به افراد حقیقی، صلاحیت افراد توسط نهادهای امنیتی بررسی نمیشود، گفت: اگر فرد حقیقی بخرد و مجموعه را به زمین بزند، معلوم نیست چه مصیبتی خواهد شد.
عارف نوروزی مدیرعامل شرکت شستا در این نامه با اشاره به ماده ۱۸ اساسنامه فدراسیون فوتبال و همچنین کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر اینکه «هیچ یک از اشخاص حقیقی و حقوقی همزمان نمیتوانند کنترل و هدایت بیش از یک باشگاه را بهعهده داشته باشند در غیر اینصورت، تمامیت یک مسابقه یا مسابقات را زیر سؤال خواهند برد»، این پرسش را مطرح کرده است؛ با توجه به در اختیار داشتن ۵۰ درصد سهام ذوبآهن، آیا میتوانند سهام باشگاه پرسپولیس را نیز داشته باشند یا خیر؟
تأمین اجتماعی و زیرمجموعه آن، شستا هماکنون بخشی از سهام ذوبآهن را در اختیار دارند و ازاینرو مدیرعامل این شرکت خواستار این موضوع شده است که آیا برای خرید باشگاه پرسپولیس ممنوعیتی وجود دارد یا خیر. اکنون باید دید وزارت ورزش و جوانان چه پاسخی به این شرکت میدهد.
مالکیت مشترک پرسپولیس و استقلال از جمله مواردی است که کنفدراسیون فوتبال آسیا از آن ایراد گرفته است و بهگفته مسئول صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال، باید این مشکل حل شود تا خطری دو باشگاه را برای حضور در مسابقات فصل آینده لیگ قهرمانان تهدید نکند.
رئیس سازمان خصوصیسازی در حالی همه چیز را به گردن رسانهها انداخته است که خبرگزاری تسنیم تنها به رسالت و وظیفه خود در اطلاعرسانی عمل کرده است. پنهان کردن ناکارآمدی و ضعف مدیریتی پشت خبرها و بازی با کلماتی همانند حاشیهسازی رسانهها روشی منسوخ و نخنماشده است که دیگر خریدار ندارد.
خبرنگار تسنیم با کسب خبر از منابع خبری خود اعلام کرد که شستا در نامهای به وزارت ورزش و جوانان خواهان در اختیار گرفتن سهام باشگاه پرسپولیس شده است، واقعاً از نظر رئیس سازمان خصوصیسازی این خبر؛ حاشیه است؟
اینکه شستا از توان مالی کافی برای این کار برخوردار است یا نه ارتباطی به موضوع اطلاعرسانی ندارد. مقصر اینکه سازمان خصوصیسازی در پیشبرد اهداف خود برای واگذاری سهام پرسپولیس و استقلال ناکام مانده و در این پروژه با شکست مواجه شده است، رسانهها هستند؟
آنهایی چنین برداشت میکنند که از اتاق شیشهای واهمه دارند و تلاش میکنند رسانهها را مقصر جلوه دهند. خبرگزاری تسنیم همچنان بر رویه خود مبنی بر اطلاعرسانی شفاف ادامه خواهد داد و اینگونه صحبتها هیچ خللی در این موضوع به وجود نمیآورد.
سازمان خصوصیسازی نیز بهعنوان یکی از اضلاع واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مورد رصد رسانهها خواهد بود و چنانچه با روند فعلی پیش رود راه به جایی نخواهد برد.