به گزارش پایگاه تحلیلی-خبری درسانیوز به نقل از ایسنا، اولین نشست کمیته مشترک سهجانبه بین جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی و جمهوری خلق چین روز جمعه در پکن برگزار شد.
طبق گزارش خبرگزاری سعودی (واس)، در این نشست مقامهای چینی از جمله «وانگ یی» وزیر خارجه این کشور با رؤسای هیأتهای ایران و عربستان تشکیل جلسه دادند.
این نشست با ریاست «دنگ لی» معاون وزیر خارجه چین و با حضور «ولید بن عبدالکریم الخریجی» معاون وزیر خارجه عربستان و «علی باقری کنی» معاون سیاسی وزیر خارجه ایران برگزار شد.
در این نشست، اعضا نتایج مثبت احیای روابط ایران و عربستان، بازگشایی سفارتخانه و همچنین دیدارهای دوجانبه که با میانجیگری چین حاصل شد را مرور کردند.
طرفهای سعودی-ایرانی همچنین تعهد کامل خود را اجرای توافق پکن که در ماه مارس گذشته به دست آمد را ابراز کردند. طرف چینی نیز بر آمادگی خود بهمنظور ادامهدادن نقش سازنده خود و حمایت از اتخاذ گامهای بیشتر توسط تهران و ریاض برای تقویت روابط را ابراز کرد.
سهطرف ابعاد همکاری سهجانبه در زمینههای مختلف را نیز مرور کردند.
ایران، عربستان و چین در پایان این نشست و در بیانیهای مشترک درباره ادامه یافتن وضعیت فعلی در نوار غزه ابراز نگرانی کردند.
در این بیانیه مشترک آمده است: «ما درباره ادامه یافتن وضعیت کنونی در غزه به عنوان تهدیدی برای امنیت و صلح در منطقه، ابراز نگرانی میکنیم».
این سه کشور همچنین بر ضرورت «توقف فوری عملیات نظامی در غزه، فراهم آوردن کمک پایدار برای غیرنظامیان و مخالفت با کوچاندن اجباری فلسطینیان» تأکید کردند.
حملات رژیم صهیونیستی به مردم و زیرساختهای غزه که هفتادمین روز خود را سپری میکند، منجر به شهادت حدود ۲۰ هزار نفر شده که اغلب آنها کودکان و زنان هستند.
این سه کشور تاکید کردند هرگونه ترتیبات درباره آینده فلسطین باید تجسم اراده مردم فلسطین باشد و باید از حق مردم فلسطین برای ایجاد کشور و تعیین سرنوشت خود حمایت کند.
شرکتکنندگان در پایان، ادامهیافتن این نشستهای سهجانبه را تایید کردند و تصمیم گرفته شد که نشست بعدی در ژوئن ۲۰۲۴ و در عربستان برگزار شود.
باقری روز پنجشنبه نیز با «ما جاشو» معاون وزیر خارجه چین دیدار و طیف وسیعی از موضوعات مورد علاقه دو طرف از جمله نحوه ارتقای تعاملات و همکاری های ایران و چین در حوزههای مختلف بینالمللی مانند حقوق بشر و تروریسم، آخرین وضعیت حاکم بر مذاکرات رفع تحریمها و مسیر پیشرو مورد بحث قرار گرفت.
معاونین وزارت خارجه های ایران و چین، ابعاد مختلف بحران جاری در غزه را نیز مورد بررسی قرار داده و ضرورت توقف فوریحملات و ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم بی دفاع غزه را مورد تاکید قرار دادند.