تصمیم آلمان: تعطیلی کنسولگری‌های ایران؛ احضار کاردار  و اما  ادامه تنش در روابط تهران‌- برلین

کد خبر: 43715

در پی تصمیم وزیر خارجه آلمان مبنی بر بستن کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در این کشور، هانس پیتر یوگل کاردار سفارت آلمان در تهران توسط رئیس اداره اول غرب اروپای وزارت خارجه احضار و اعتراض شدید کشورمان به وی ابلاغ شد.

محسن عباسی‌فرد سردبیر پایگاه تحلیلی‌- خبری درسانیوز؛ تصمیم آلمان: تعطیلی کنسولگری‌های ایران؛ احضار کاردار  و اما  ادامه تنش در روابط تهران – برلین
ایران علاوه بر برلین، در سه شهر فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ هم کنسولگری دارد.

وزارت خارجه آلمان، همه کنسولگری‌های ایران در شهرهای این کشور را تعطیل کرد و این اقدام به دنبال بروز تنش در روابط میان دو کشور بعد از اعدام جمشید شارمند انجام شد.

اعدام جمشید شارمند شهروند ایرانی– آلمانی در روز دوشنبه ۷ آبان در تهران، باعث اعتراض دولت آلمان و افزایش سطح تنش میان دو کشور شد و اما ایران، شهروندی دوم شهروندان ایرانی را به رسمیت نمی‌شناسد.

جمشید شارمند در دادگاه تهران

جمشید شارمند در ایران به اتهام رهبری گروه تروریستی، دستگیر، محاکمه و به اعدام محکوم شد. او همچنین رهبری یک گروه فعال برانداز و حامی بازگشت پادشاهی به ایران را برعهده داشت.

دخالت در بمب گذاری و انفجار مرگبار شیراز در سال ۱۳۸۷ از دیگران اتهامات شارمند است که در دادگاه به محکومیت او منجر شد.
تعطیلی کنسولگری ایران در شهرهای آلمان

با تصمیم وزیر خارجه آلمان، کنسولگری های ایران در شهرهای آلمان به جز برلین، تعطیل می شوند و کارکنان ایرانی این کنسولگری ها هم باید خاک آلمان را ترک کنند مگر اینکه شهروندی آلمان را داشته باشند.

کنسلوگری ایران در مونیخ آلمان

ایران علاوه بر برلین، در سه شهر فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ هم کنسولگری دارد و به شهروندان ایرانی خدمات کنسولگری ارائه می‌کند.

جمعیت ایرانی‌ها در آلمان به حدود ۱۵۰ هزار نفر می رسد. آلمان حدود ۸۳ میلیون نفر جمعیت دارد و در شرایط فعلی، همه شهروندان ایرانی مقیم آلمان برای دریافت خدمات کنسولگری باید به برلین مراجعه کنند.
احضار کاردار آلمان به وزارت خارجه ایران  و  اعتراض به تعطیلی کنسولگری‌های ایران

به دنبال تصمیم وزارت خارجه آلمان برای تعطیلی کنسولگری‌های ایران در شهرهای آلمان، وزارت خارجه ایران ، کاردار آلمان در تهران را احضار کرد که این دومین احضار در کمتر از یک هفته اخیر است.

سفارت آلمان در تهران

وزارت خارجه ایران، تصمیم وزارت خارجه آلمان برای تعطیلی کنسولگری های ایران در این کشور را ” تصمیم غیرمنطقی و ناموجه وزیر خارجه آلمان برای محروم کردن شهروندان ایرانی مقیم آلمان از خدمات کنسولی” توصیف کرده است.

خبر منتشر شده از سوی وزارت خارجه ایران اینگونه است:

در پی تصمیم وزیر خارجه آلمان مبنی بر بستن کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در این کشور، هانس پیتر یوگل کاردار سفارت آلمان در تهران توسط رئیس اداره اول غرب اروپای وزارت خارجه احضار و اعتراض شدید کشورمان به وی ابلاغ شد.

رئیس اداره اول غرب اروپا در این نشست احضار ضمن تقبیح رویکرد مخرب و ناموجه دولت آلمان در قبال مردم ایران، از جمله در رابطه با ایرانیان مقیم آلمان، مراتب زیر را به وی متذکر شد:

۱) تصمیم دولت آلمان برای توقف فعالیت سرکنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در این کشور اقدامی ناموجه و غیرقابل توجیه است. کارکرد اصلی سرکنسولگری‌های ایران در فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ ارائه خدمات کنسولی ضروری به ایرانیان مقیم آلمان و حمایت از منافع آنان نزد کشور پذیرنده است و تصمیم دولت آلمان برای بستن این مراکز به منزله محروم‌کردن تعمدی ایرانیان از بهره‌مندی از امکانات و خدمات کنسولی است.

این تصمیم وزیر خارجه آلمان موجب زحمت غیرضروری برای هموطنان ایرانی مقیم آلمان و نقض حقوق اولیه آنان می‌شود. این اقدام همچنین به مثابه قطع یکی از مهم‌ترین و دیرپاترین مجاری ارتباط فیمابین دو ملت ایران و آلمان می‌باشد.

۲) وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، بیانیه وزیر خارجه آلمان را سخیف، مداخله‌جویانه، غیرحرفه‌ای و عاری از نزاکت دانسته و آن را فاقد هرگونه مبنا و ارزش حقوقی می‌داند. همچنین تأکید می‌کند رویکرد غیرسازنده و تقابلی آلمان یک اشتباه محاسباتی بزرگ است و دولت آلمان مسئول تبعات آن خواهد بود.

۳) جمهوری اسلامی ایران با یادآوری اصول و قواعد حقوق بین‌الملل از جمله احترام به حاکمیت ملی، منع دخالت یا مداخله در امور داخلی کشورها، احترام به صلاحیت‌های قضائی کشورها، و نیز با خاطرنشان کردن تعهد همه دولت‌ها به پیشگیری و مبارزه با تروریسم، رویکرد دولت آلمان در بی‌حرمتی نسبت به اصول و قواعد حقوق بین‌الملل را تقبیح نموده و هرگونه پشتیبانی از تروریسم و کشتار انسان‌های بی‌گناه، از جمله در پوشش حمایت از اتباع را محکوم می‌کند.

کاردار آلمان نیز اظهار داشت که مراتب را به دولت متبوعش منعکس خواهد کرد.
دومین احضار در یک هفته

به دنبال اعدام جمشید شارمند در روز دوشنبه گذشته، وزارت خارجه آلمان با اعتراض به این اقدام، سفیر ایران در برلین را احضار کرد و بعد ازآن در پاسخ به این اتفاق، وزارت خارجه ایران هم سفیر آلمان در تهران را احضار کرد.
موضع‌گیری وزیران خارجه ایران و آلمان

به دنبال اعدام شارمند، وزیر خارجه آلمان (آنالنا بربوک) در بیانیه‌ای تند به شدت از این اقدام ایران انتقاد کرد. در این بیانیه، اعدام شارمند به عنوان “قتل” و محاکمه او “ناعادلانه” توصیف شده بود.

در واکنش هم عباس عراقچی وزیر خارجه ایران توییت کرد گذرنامه آلمانی برای هیچ کس مصونیت نمی‌آورد چه رسد به یک جنایتکار تروریست.

عراقچی توییت کرده بود: جمشید شارمهد، شهروند ایرانی، آشکارا و بدون شرم رهبری حمله تروریستی به یک مسجد(حسینیه) را بر عهده داشت که منجر به کشته شدن ۱۴ نفر از مردم بیگناه از جمله زنان و کودکان شد. بیش از ۲۰۰ نفر در جریان این حمله مجروح شدند. شواهد کافی موجود است و در دسترس همگان برای بررسی قرار دارد.

آرشیوی – دیدار عراقچی وزیر خارجه ایران و همتای آلمانی در نیویورک

گذرنامه آلمانی برای هیچ کس، چه رسد به یک جنایتکار تروریست، مصونیت نمی‌آورد و دست از پرده‌پوشی و بازی‌های روانی بردارید (خانم) آنالنا بِـربوک.

دست از حمایت از کودک کش‌ها و تروریست‌ها بردارید و خود را پشت شعارهای حقوق بشری منافقانه پنهان نکنید. ما سلاح‌های شیمیایی را که اتباع آلمان در اختیار رژیم صدام قرار دادند، فراموش نکرده‌ایم.

دولت شما در نسل کشی مستمر اسرائیل شریک جرم است. آلمان دومین تأمین کننده سلاح‌های مرگبار به اسرائیل برای نسل‌کشی در غزه و کشتار در لبنان به شمار می‌رود. به اطراف نگاه کنید حتی مردم خودتان هم ادعاهای متکبرانه حقوق بشری شما را به سخره می‌گیرند.
جزئیات احضار اول

به نوشته سایت وزارت خارجه ایران، روز سه‌شنبه گذشته مارکوس پوتسل سفیر آلمان در تهران توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت خارجه احضار شد.

وزارت خارجه ایران، دلیل احضار را ” اعتراض به موضع‌گیری مداخله جویانه برخی مقام‌های آلمان در رابطه با صلاحیت‌های قضایی جمهوری اسلامی ایران” اعلام کرد.

سایت وزارت خارجه ایران اضافه کرد: “در جلسه احضار سفیر آلمان در تهران، مدیرکل غرب اروپا، ضمن ابلاغ مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به مواضع ناشایست برخی مقام‌های آلمانی در رابطه با جمشید شارمهد که به خاطر سازماندهی و راهبری عملیات‌های تروریستی محکوم شده بود، تصریح کرد: حمایت از شارمهد که مسئول چند فقره اقدام تروریستی از جمله انفجار حسینیه رهپویان وصال شیراز در سال ۱۳۸۷ بوده و باعث شهید و مجروح‌شدن بیش از ۲۰۰ نفر از افراد بی‌گناه ایرانی شده است، در تعارض با ادعاهای دولت آلمان در زمینه حاکمیت قانون، حمایت از حقوق انسان، مقابله با بی‌کیفرمانی و مبارزه با تروریسم است.”

خبر منتشر شده از سوی وزارت خارجه ایران اضافه می‌کند: “مدیرکل غرب اروپا همچنین با اشاره به حمایت‌های آلمان از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، از جمله از طریق ارسال تسلیحات به این رژیم، افزود: ادعای آلمان در رابطه با حقوق بشر، با رفتار این کشور در حمایت همه‌جانبه از رژیم اسرائیل که نوعی مشارکت در جنایات شدید بین‌المللی خصوصا نسل‌کشی است، آشکارا مغایر است. همچنین تأکید شد: همگان در برابر قانون یکسانند و دارابودن گذرنامه یک کشور ثالث نمی‌تواند مستمسک یا مجوزی برای مستثنی‌کردن اتباع یک کشور در برابر قانون کشور متبوع خود باشد”.
فراخواندن سفیر آلمان از تهران

در گام بعدی، وزارت خارجه آلمان خبر داد سفیر خود را از تهران فرامی خواند و روابط را به سطح کاردار کاهش می دهد. سفیر آلمان، تهران را ترک کرد.

در چند ماه اخیر، به دنبال تعطیلی مرکز مذهبی شیعیان در هامبورگ با تصمیم وزارت کشور آلمان و بعد از آن، تعطیلی فعالیت مرکز آموزش زبان آلمانی گوته در تهران، روابط میان دو کشور پرتنش شده بود.

تصمیم آلمان: تعطیلی کنسولگری‌های ایران
تصمیم آلمان: تعطیلی کنسولگری‌های ایران

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *