به گزارش پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز: سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور یا بیان اینکه روند سرمایهگذاری و اشتغال به سمت بهبود در حال اصلاح است، گفت: در دهه ۱۳۹۰ شاهد کاهش رشد سرمایهگذاری و کاهش اشتغال بوده اسم که این موضوع با فعالیت انجام شده در دو سال اخیر رو به رشد است و بیکاری از ۸ درصد به ۴ درصد کاهش یافت.
وی در نشست مشترک مسئولان اقتصادی دولت با بیان اینکه دهه از دست رفته ۹۰ حاصل دیدگاهی بود که کشور مدیر میخواهد نه خادم، افزود: زمانی در کشور عنوان میشد که مردم به خادم نیاز ندارند و مردم مدیر میخواهند، اما آن نگاه در پشت درهای بسته تصمیماتی را اتخاذ می کرد که نتیجه این شد که دهه ۹۰ در اقتصاد ایران، دهه افول بسیاری از شاخص های مهم اقتصادی شد.
وی افزود: به نحوی که در دهه ۹۰ در حوزه سرمایهگذاری با شرایطی مواجه شدیم که نه تنها اقتصاد ایران رشد نکرد و درجا هم نزد، بلکه سرمایهگذاریهای کشور ۴۷ درصد کاهش یافت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور با اشاره رکود و کاهش رشد اقتصادی در دهه ۱۳۹۰ گفت: همچنین سرمایهگذاری ماشینآلات ۶۱، در حوزه ساختمان ۴۱ درصد کاهش یافت نتیجه آن تضعیف رشد بلندمدت بود.
خاندوزی به چشمانداز روشن و مبانی رشد اقتصادی که مربوط به سرمایهگذاری کشور بوده و در آینده ثمر خواهد داد، ادامه داد:اما با روی کار آمدن دولت مردمی شاهد حرکت رو به رشد در بخش سرمایهگذاری بوده ایم.
وی درباره اشتغال افزود: در موضوع ایجاد اشتغال در سنوات گذشته تحرک جدی سیاست اشتغال زایی مشاهده نمیشد که نتیجه آن قفل شدن اشتغال و معطل نگاه داشتن اقتصاد ایران بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور گفت: با اقدامات انجام شده در دو سال گذشته و افزایش انگیزه اشتغال، متغیرهای کسبوکار به سمت خوبی حرکت میکند ۸.۲ درصد نرخ بیکاری در بهار امسال به ۴درصد کاهش یافت هرچند وضعیت هنوز ایدهآل نیست. اما روند به سمت بهبودی رو به اصلاح است.
خاندوزی با بیان اینکه دولت گذشته الگویی جز پاس دادن چالشها به آینده و موکول کردن حل مسائل به مذاکرات خروجی نداشت، به اهتمام دولت در پرداختیهای عمرانی کشور اشاره کرد و گفت پارسال بیش از ۲۷۳هزار میلیارد تومان پرداخت بودجه عمرانی از سوی سازمان برنامه و بودجه داشتیم؛ یعنی دولت بیش از ۱۰۰ درصد بودجه عمرانی مصوب خود را محقق کرده است.
وی افزود: بعداز سالهای طولانی شاهد هستیم که بودجه عمرانی کشور بیش از ۱۰۰ درصد محقق می شود و نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۹۷ درصد رشد را ثبت میکند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور گفت: طوری که در کنار احیای پروژه های معطل مانده اقتصادی، تحریک اقتصادی هم صورت گرفته و کشور تبدیل به کارگاه عمرانی شده است.
خانذوزی با اشاره به ناترازی هایی که کشور در حوزه انرژی و برق با آن مواجه بود، ادامه داد: در شرایطی دولت را تحویل گرفتیم که تامین آب و برق کشور نیز به برخی مسائل خارجی گره خورده بود و برنامهریزی برای قطعیهای ۸ ساعته در نظر گرفته بودند.
وی افزود: اگرچه امروز کمبود تامین برق در صنایع و بخشی از حوزه خانگی وجود دارد ولی عدد ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق کشور (در شروع دولت سیزدهم) از طریق ایجاد ۷ هزارمگاوات ظرفیت جدید، امروز به ۸ هزار مگاوات کسری کاهش یافته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشور بیان کرد: پس ناترازی های انرژی که میراثدهه ۹۰ است، در دولت سیزدهم با سرعت خوبی در حال کاهش است. کشور در شرایطی بود که برخیها میخواستند آب در لولهها نباشد، برق در سیمها و گاز در بخاریهای منازل مردم.
خاندوزی با تشریح بازگشت کشور به ریل توسعه گفت: کشور قریب به یک دهه نرخ رشد صفر اقتصادی را تجربه کرده است.
وی افزود: اگر متوسط نرخ رشد اقتصادی کمتر از یک درصد را در طول ۸ دولت سال قبل با رشد اقتصادی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ که بیش از ۴ درصد را به ثبت رسانده است، مقایسه کنیم، مشخص میشود اراده و اولویت تیم اقتصادی دولت سیزدهم در بخش حقیقی اقتصاد آن است که بتواند از طریق سیاستهای اقتصادی در قالب بودجه سنواتی، کشور را به ریل توسعه و رشد اقتصادی باز گرداند.