به گزارش تارنمای تحلیلی- خبری درسانیوز؛ دکتر ایمان درخشی رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه به ارسال ۴۳۰ اثر داخلی و ۱۸ اثر در بخش خارجی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است و از برگزاری جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی به میزبانی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت شاهنامه در دنیای امروز که آسیبهای اجتماعی بیداد میکند به ویژه در استان کرمانشاه که به لحاظ تفاوت و تعدد قومیتهای مذهبی اما این استان از موقعیتها و برخی مزایای خود استفاده کرده و پدیدههای خوبی همچون ثبت استان کرمانشاه به عنوان شهر خلاق خوراک جهان را انجام دهد که از همین پیوستگی و تعدد اقوام و تنوع و رنگارنگ بودن قومیتهای کرمانشاه نشان گرفت.
درخشی در ادامه با تاکید بر ضرورت ترویج شاهنامه و شاهنامهخوانی گفت: حقیقت این است که فرهنگ ما در یک بزنگاهی قرار دارد که اگر به داد آن نرسیم دچار بحران میشویم. برای رهایی از این وضعیت به راهکارهایی نیاز داریم که ریشه در فرهنگ ما داشته باشد و یکی از این راهکارها شاهنامه است.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه گفت: اگر نسل امروز با شاهنامه انس بگیرد قطعاً سراغ هر موسیقی و شعر سخیفی نمیرود و حتی هر نوع پوششی را برای خود انتخاب نمیکند و تلاش میکند پوششاش، یک پوشش فاخر ایرانی باشد.
درخشی با تأکید بر اینکه برگزاری بخش حضوری در مهر سالجاری برگزار میشود، اذعان داشت: نخستین جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی در پنجم و ششم مهرماه سالجاری در تالار انتظار کرمانشاه برگزار خواهد شد و در نهایت به ۱۰ اثر برگزیده تندیس طلایی جشنواره داده میشود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه ادبیات و خرده فرهنگها در صورت بیتوجهی ذیل همین تنوع قومیتها امکان بروز داشته، افزود: در دنیای امروز فرهنگ در یک بزنگاهی فرار گرفته است که اگر به داد آن نرسیم اتفاقات خوبی نمیافتد از این رو نیازمند راهکار هستیم راهکاری که ریشه در فرهنگ و ادبیات ما داشته باشد که یکی از این راهکارها توجه به شاهنامه است.
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه در ادمه شخنانش شاهنامه را یک اثر فاخر و میراث ماندگار خواند و گفت: در زمانی که ما از هویت خود فاصله گرفتیم و نمیدانیم ادبیات فاخر ما چیست و محتوای موسیقی ما در یک الی ۲ جمله به پیامهای مأیوس کننده ختم میشود بیشک شاهنامه یک راه حل برای برون رفت از بحران هویتی است.
درخشی ادامه داد: شاهنامه یک اثر بیبدیل و یک اثریست که در دنیا در کنار بزرگترین آثار ادبی دنیا در نوک قله قرار گرفته و متعلق به فرهنگ دیرینه و کهن پارسی است که در این اثر فاخر به طور یکجا شاهد رزم، بزم، شهامت، مقاومت، شهادت، ایثار، اتفاق تلخ، اتفاق شیرین، و هم سور است که همگی مجموعهای از فرهنگ گره خورده با ادبیات فاخر ماست.
وی افزود: بر همین اساس و با توجه به اهمیت شاهنامه و خوانش آن اقدامی در راستای ترویج و پیوند با شاهنامه انجام گرفت که در حال حاضر ۷۰۰ خانواده در کرمانشاه درگیر شاهنامهخوانی هستند و بیشک کسی که در این مسیر گام میزارد علایق و سلایق فاخری در تمامی ابعاد حتی در در نوع پوشش و و موسیقی خواهد داشت.
درخشی در ادامه از برگزاری جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی و نقالی و به میزبانی کرمانشاه خبر داد و گفت: این جشنواره با هدف احیا ادبیات فارسی و ادبیات سرزمینی کرمانشاه در ۲ بخش شاهنامهخوانی فارسی و شاهنامهخوانی کُردی برگزار میشود.
وی افزود: تاکنون ۴۳۰ اثر داخلی و ۱۸ اثر خارجی از کشورهای تاجیکستان، عراق، آلمان، سوئد، استرالیا و دانمارک به دبیرخانه ارسال شده که در مجموعاً با داوریهای انجام شده که ۳۰ اثر داخلی و ۸ اثر خارجی به بخش مسابقه راه یافتند .
رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه گفت: در این مراسم دو میهمان از اقلیم کردستان عراق خواهیم داشت و از بزرگان شعر و ادب هم در این مراسم دعوت شده است.
درخشی اضافه کرد: با توجه به اینکه ۱۲ کشور عضو «اکو» مردم فارسی زبان هستند ظرفیت مناسب برای توسعه شاهنامه در سطح بینالمللی فراهم است بنابراین علاوه بر شرکت کنندگان این جشنواره شاهد پذیرایی مهمانان اداری، مهمانان خارجی همچون سفرای تاجیکستان و مالزی و مهمانان ادبی و فرهیختگان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه این جشنواره در ۲ بخش شاهنامهخوانی کُردی و فارسی خواهد بود اضافه کرد: از این تعداد آثار راه یافته به مرحله نهایی ۲۰ اثر به زبان فارسی و ۱۰ اثر نیز به زبان کُردی است که در مجموع از صاحبان ۱۰ اثر به عنوان آثار برتر در مراسم اختتامیه قدردانی خواهد شد.
دبیر اجرایی نخستین جشنواره بینالمللی شاهنامهخوانی و نقالی تاقبستان یادآور شد: داوریهای انجام شده در بخش نقالی و شاهنامهخوانی و نیز آثار شرکت کنندگان بالای ۱۸ سال و زیر ۱۸ سال همگی به صورت جداگانه مورد داوری قرار گرفته است.
درخشی ادامه داد: آیین اختتامیه این جشنواره با حضور مهمانانی چون سفرای کشورهای مالزی و تاجیکستان، معاون سازمان یونسکو در ایران، رئیس موسسه اکو، رییس بنیاد فردوسی، رییس مجمع شهرداران آسیایی، تنی چند از مفاخر و شاهنامهپژوهان، اساتید علمی و دانشگاهی در حوزه شاهنامه و مهمانانی از اقلیم کردستان عراق به میزبانی کرمانشاه برگزار خواهد شد.
وی تأکید کرد: برای برگزاری مطلوب این جشنواره سه دبیرخانه اجرایی، علمی و هنری پیشبینی شده است که حوزه اجرایی خود شامل کمیته های رسانه، گردشگری، تشریفات، مالی و اقتصادی، انتظامی، بینالملل، پایش و داوری است.