دکتر زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در نشست با فعالان عرصههای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی در سالن اجتماعات سازمان برنامه و بودجه: دولت چهاردهم باور به توانمندی و شایستگیهای زنان در سطوح ارشد مدیریتی و نگاههای کلان وجود دارد.
سمانه امیری گزارشگر پایگاه تحلیلی-خبری درسانیوز؛ نشست تخصصی فعالین حوزه زنان استان کرمانشاه باحضور دکتر زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور، دکتر مریم اکبری مسئول امور زنان و خانواده استانداری کرمانشاه، جمعی از فعالان این حوزه و اصحابرسانه در صبح روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن جلسات اداره کل برنامه و بودجه استان کرمانشاه تشکیل شد.
در ابتدای نشست پس از سخنرانی دکتر مریم اکبری، شریفه حقشناس و دیگر مهمانان جلسه، جمعی از فعالان عرصههای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی و…، ضمن اشاره به دست آوردها و موفقیتهای زنان در عرصههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، هنری، فرهنگی و ورزشی، از دغدغهها و مشکلات زنان استان کرمانشاه و سایر شهرستانها در این عرصهها گفتند.
در این نشست کارآفرینان، هنرمندان، ورزشکاران منتقدان، فعالان سیاسی و اجتماعی هر یک با بیان نتایج کارشناسی و تجربی حاصل از بررسیهای خود در حوزههای فعالیتی و تخصصی خود، انتقادات و پیشنهادات خود را عنوان کردند و نیاز فوریشان را نسبت به توجه ویژه به حل مشکلات و حمایت از زنان و خانوادههای کرمانشاهی را با توجه به افزایش میزان آسیبهای اجتماعی و افسردگی و نا امیدی را اعلام کردند.
دکتر زهرا بهروزآذر پس از شنیدن صحبتهای حاضرین در نشست ضمن ابراز همدردی، حضور خود و سایر همراهانشان را در این جلسه، مایه سعادت و توفیق خداوند متعال برای خدمتگذاری به مردم کرمانشاه عنوان کردند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در ادامه از اهمیت استان کرمانشاه و مشکلات مردمان این استان برای هیأت دولت گفت و در این رابطه به دستور رئیس جمهور برای سفر خود به شهرستانهای استان کرمانشاه، زودتر از سفر سایر معاونین و وزرای دولت و همچنین میزان ارزشمندی این سفر برای خود و اعضای هیأت دولت اشاره کرد.
وی افزود: پیش از سفر ما به استان کرمانشاه، مطالعات وسیعی پیرامون مسائل این استان صورت گرفته و مدیریت دانش در این زمینه بسیار لحاظ شده، اما آنچه ما در این سفر دیدیم و شنیدیم و تجربه کردیم فراتر از دیدهها و شنیدههای ما بود و نقاط مثبت بسیار غنیتر و بیشتر از نقاط منفی بود و البته باید گفت که نقاط منفی نیز بسیار تلخ تر و تاریکتر از آنچه بود که میدانستیم و به آن واقف بودیم.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور گفت: ما به حل مشکلات شما امیدواریم و راهکارهایی را بدین منظور داریم، اما میدانیم که هر یک از فعالان بومی استان کرمانشاه و سایر شهرستانهای این استان، بیش از ما راهکارهای مؤثر تر و راهگشاتر را شناسایی کردهاند و ما سپاسگزار هر یک از شما هستیم و خدمتگذاری به شما را وظیفه اداری و انسانی خود میدانیم.
بهروزآذر ادامه داد: نکته جالب توجه برای من در این نشست، ارائه راهکارهای تخصصی و جزء به جزء شما برای مشکلات هر یک از حوزهها و بخشهای فعالیت شماست و واضح است که این راهکارها متخص و بومی استان و شهرستان و بخشهای استان کرمانشاه است.
وی در نشست تخصصی با فعالان حوزه زانان و خانواده اظهار داشت: وظیفه حل بخشی از مشکلات استان شما بر عهده ماست و برخی بر عهده شما و البته که ما شما را حمایت میکنیم و در کنار شما زنان هستیم و میدانیم برای پرواز به سوی قلههای پیشرفت و ترقی در کشور به دو بال زنان و مردان نیازمندیم و باید از زنان حمایت ویژه صورت بگیرد چرا که زنان نقش بزرگ و بنیادینی در خانه و انسجام خانواده دارند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با عنایت به توانمندی زنان گفت: در دولت چهاردهم باور به توانمندی و شایستگیهای زنان در سطوح ارشد مدیریتی و نگاههای کلان وجود دارد و ما شاهدحضور زنان در دولت در جایگاههای بالای کشوری هستیم اما این نگاه در سطوح میانی و پایین چندان دیده نمیشود و باید اصلاح گردد، چراکه زنان ثابت کردهاند که میتوانند بسیار قدرتمند عمل کنند و ما زنان قویای داریم که توانایی ورود به عرصههای مدیریتی و تصمیمگیری را دارند.
وی گفت: حضور زنان در عرصههای اقتصادی در کشور پایینتر از ۱۷ درصد و پایین میباشد و ریشه این امر علاوه بر مشکلات مدیریتی، بخش بزرگی از آن به زنان بر میگردد که به عنوان مشاغل خانگی به عرصه اقتصادی ورود نکردهاند.
بهروزآذر به عنوان نماینده رئیس جمهور در سفر به شهرستانهای استان کرمانشاه گفت: آنچه ما از سفرهای خود به شهرستانها دریافتیم این بود که هنر و مهارت وجود دارد اما آنچه به عنوان خلاء دیده میشود، تشخیص مسئله، شناسایی نیاز مشتری، خلاقیت و نوآوری در محصولات و خدمات و همچنین عدم آگاهی در حوزه کسب و کارهای اینترنتی میباشد.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور همچنین در رابطه با نقش کمرنگ زنان در حوزههای کارآفرینی، درآمدزایی و اشتغال در حوزه مشاغل خانگی، پایین بودن میزان اعتماد به نفس زنان و نداشتن دانش و تجربه در نحوه تبدیل هنر و مهارت به کسب و کار را از علل مهم عنوان کرد و حضور گروههای تسهیل کننده برای تکمیل حلقه مفقوده زنجیره تبدیل هنر و مهارت به کسب و کار را بسیار مفید دانست و آموزش در زمینههای برندسازی و بستهبندی و نحوه عرضه محصول به بازار را از دیگر راهکار مؤثر در رفع بیکاری و درآمدزایی خواند.
وی در جهت ایجاد و بهبود بستر ارتباط مردم نقاط دور دستتر و کم برخوردار تر برای ارائه محصولات شان به بازار از فعالیت و تلاش دولت برای تسهیل شبکه پست گفت تا مشکلات این زمینه هر چه زودتر رفع شود.
بهروزآذر از زنان خواست در مسیر کسب و کار خود در مراحل مختلف ارائه ایده، راهکار و محصولات خود به بازار به هیچ وجه ناامید نشوند و همراه به تلاش خود ادامه دهند، چراکه کارآفرینی و درآمدزایی مسیر پر چالشی میباشد و در این زمینه باید نیاز مشتری و بازار شناخته شود و طبق سلیقه و نیاز بازار و مشتری محصول و خدمات ارائه شود .
وی در ادامه به ظرفیت بسیار بالای استان کرمانشاه در بخش بومگردی و گردشگری اشاره کرد و ایجاد اقامتگاههای بومگردی در خانهها و محلهای کار و زندگی ساکنان مناطق دارای پتانسیل گردشگری را به عنوان یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری موثر دانست.
دکتر بهروزآذر افزود به لطف خدا بودجه بخش زنان و خانواده بودجه خوبی است و ما بر این باور هستیم که نقطه شروع حل مسائل خانه و خانواده و سایر مشکلات آنها اعم از بیکاری، آسیبهای اجتماعی و ناامیدی در جامعه … از خانه و خانواده میباشد و ما خود را مؤظف به تشکیل و تحکیم بنیان خانواده و حل مشکلات مردم به ویژه زنان میدانیم.
وی در پایان گفت: ما از شما زنان میخواهیم که فرصتها را بیابید و و ما هم تا جایی که توان و امکانات داریم از شما حمایت میکنیم و از شما میخواهیم برای ایجاد و خلق حال خوب خود تلاش کنید.