سند ملی موسیقی حاصل یک کار جمعی است

کد خبر: 40453

او ادامه داد: درباره بحث رفع مشکلات آکوستیک سالن‌های موسیقی تهران نیز از همین جا به آقای سالاری و سایر دوستان اعلام می‌کنم نواقصی که در این زمینه وجود دارد را اعلام کنند تا در اسرع وقت رسیدگی کنیم. اسماعیلی همچنین درباره سند ملی موسیقی گفت: ۴۵ سال بود که در حوزه تقنینی جمهوری اسلامی […]

او ادامه داد: درباره بحث رفع مشکلات آکوستیک سالن‌های موسیقی تهران نیز از همین جا به آقای سالاری و سایر دوستان اعلام می‌کنم نواقصی که در این زمینه وجود دارد را اعلام کنند تا در اسرع وقت رسیدگی کنیم. 

اسماعیلی همچنین درباره سند ملی موسیقی گفت: ۴۵ سال بود که در حوزه تقنینی جمهوری اسلامی سند روشن و قانون بالادستی در موضوع موسیقی نداشتیم که این امر موجب هم اختلاف دیدگاه‌هایی بود و هم موجب ایجاد ابهاماتی در کارها می‌شد. به همین جهت اتفاقاتی رخ می‌داد که موجب خوشایند اهالی موسیقی نبود یا اتفاقی می‌افتاد که با عموم باورهای جامعه دینی ما ناسازگار بود. این‌ها باید حل می‌شدند. این سند موسیقی مبتنی بر آرای فقهای عزیز انقلاب است که براساس همه اقتضاهای جدید، ذائقه‌ای که بین جوان‌ها وجود دارد، حکمت اسلامی و ریل‌گذاری‌های جدید در هنر موسیقی تنظیم شده است. من روزهای بسیار خوبی را برای موسیقی مقامی و سایر شاخه‌های موسیقی پیش‌بینی می‌کنم و این سند یک ریل‌گذاری جدید برای ارتقای کیفی حوزه موسیقی است. 

او ادامه داد: سند ملی موسیقی حاصل یک کار جمعی است. این سند با بررسی‌های همه جانبه از ترانه گرفته تا مشورت با فقها شکل گرفته تا دیگر دغدغه‌ای در زمینه اجرای برنامه‌های موسیقی نداشته باشیم.

وزیر فرهنگ همچنین درباره صحبت‌های اخیر خود مبنی بر اینکه وزارت فرهنگ قصد ترویج موسیقی را ندارد و البته بازگشت خوانندگان لس‌انجلسی به کشور گفت: ما به ابتکار دوستان بسیار خوبمان چهارمین همایش فقه و هنر را در مشهد داشتیم. دوست دارم همکاران رسانه‌ای مجموعه مقالاتی که آنجا ارائه شد و پاسخی که از منظر فقهی به بسیاری از سوالات و مسائل در این همایش داده شده را ببینند. یک گام بزرگ بود. من در صحبت‌های اخیرم که در فضای مجازی جنجالی شد به محدودیت‌هایی که در حوزه فعالیت‌های هنری به دلیل برخی ابهاماتی که ممکن است وجود داشته باشد، اشاره کردم و از موضوع نشان دادن چهره معصومین تا بحث‌هایی مانند برخی محدودیت‌هایی که در این زمینه وجود دارد مثال زدم. 

او ادامه داد: در همین چند سال اخیر ۴۰۰ آموزشگاه موسیقی مجوز فعالیت گرفته‌اند که این امر سیاست ما در موسیقی را نشان می‌دهد. من در آن صحبت‌ها به محدودیت‌هایی که ناشی از زیرساخت‌ها و ابهامات وجود دارد، اشاره کردم. ادامه بحث این بود که با این سند موسیقی دیگر این ابهامات را نخواهیم داشت. حال اینکه دیگران در نقل قول کوتاهی کنند بحثی دیگر است. دقیق حرف‌هایم این بود که محدودیت‌هایی وجود دارد و در گسترش موسیقی دچار مشکل بوده‌ایم. درحقیقت عملکرد مثبت دولت مردمی را در رفع مشکلات تاریخی در حوزه هنر می‌شمردم.

 از اسماعیلی سوال شد که آیا قرار نیست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ به سازمانی مانند سازمان سینمایی ارتقا داده شود؟ که او پاسخ داد: دوستان پیشنهاد تشکیل سازمان هنر را در اصلاح تشکیلاتی وزارت ارشاد اسلامی داده‌اند، اعم از موسیقی و تئاتر که در حال بررسی است و اگر این موضوع فرصت‌های جدیدی ایجاد کند قطعا عمل می‌کنیم. 

اسماعیلی درباره نقد از عملکرد وزارت فرهنگ در ایام برگزاری جشنواره‌های فجر نیز گفت: از همین جا خدمت همه مخاطبان و هنرمندان اعلام می‌کنم که ما در مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فردا بخشی را در پایگاه اطلاع رسانی برای جمع‌آوری نظرات نخبگان فعال می‌کنیم. خواهش می‌کنم همه هنرمندان، مخاطبان و خبرنگاران نقد خود را از جشنواره‌ها به ما اعلام کنند و ما نیز به نقدهای برتر جایزه ویژه‌ای خواهیم داد. تا ۱۰ اسفند همه می‌توانند نظرات خود را بفرستند و ما با روی باز و گشاده از همه نقدها و نکات دوستان استقبال می‌کنیم.

همچنین از وزیر فرهنگ سوال شد که سه فیلم پرفروش جشنواره فیلم فجر کدام‌ها بودند که او به این سوال پاسخ نداد و گفت که «این لیست را اعلام نمی‌کنم چون نمی‌خواهم تبلیغ شود به هر حال همه ما می‌دانیم از کدام فیلم‌ها استقبال شد. منتهی ابتدا پیش‌بینی کرده بودیم که ۲۸۵ هزار بلیت فروش می‌رود منتهی ۳۰۰ هزار بلیت فروخته شد. در همه استان‌ها از جشنواره استقبال شد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *