به گزارش پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز به نقل از انجمن ادبی ایران؛ دیروز ۸ شهریور به ابتکار انجمن ادبی کلام از چهارمین جلد شاهنامه امین رونمایی شد.
شاهنامه امین ( نظیره ومکمل شاهنامه فردوسی) اثر پروفسور سید حسن امین، فیلسوف، حقوقدان و ادیب معاصر است که در ایران او را همتای حکیم ابوالقاسم فردوسی و در خارج همتای علامه اقبال لاهوری میدانند و آئین رونمایی از شاهنامه امین در فرهنگسرای صادقیهی تهران برگزار شد.
جلسه با پیام استاد الاساتید حقوق در قید حیات در ایران، دکتر سیدحسین صفایی رئیس اسبق دانشکده حقوق دانشگاه تهران شروع شد که به وسیله مهربانو تارا شهنام قرائت شد. پس از آن در بخش سخنرانی و نقد و بررسی، چند تن از استادان ادبیات به نقد و بررسی شاهنامه امین پرداختند.
استاد محمود رضاخانی، دکتر یاشار صلاحی، دکتر پرستو یمینی و دکتر سها یاوری هر یک از منظری در توصیف و تحلیل شاهنامه امین داد سخن دادند. استاد رضاخانی نویسنده رمان تگرگ، شاهنامه امین را در هزاره اخیر منحصر به فرد خواند.دکتر صلاحی، شاهنامه امین را به جهاتی مهمتر و عمیق تر از شاهنامه فردوسی دانست. دکتر یمینی آن را کتابی بینظیر خواند و دکتر یاوری از آن به یک دایره المعارف ایرانشناسی تعبیر کرد.
در بخش شعرخوانی این مراسم، جلال مهدیانی شعر موشحی را که به مناسبت همین بزرگداشت و رونمایی ساخته بود، به خط خوش خویش در قابی زیبا به پروفسور امین هدیه کرد. سپس دکتر علیاصغر فراز قصیده غرای ۳۲ بیتی خود با ردیف امین را در ستایش پروفسور امین قرائت کرد. همچنین دکتر پریوش ابراهیمی شعر ویژه ای را که با ردیف شاهنامه امین ساخته بود، برخواند.
در طی این مراسم دو تن به خوانشگری ابیاتی از شاهنامه امین و دوتن به نقالی شاهنامه فردوسی پرداختند. همچنین استاد بهرام گودرزی و سید مرتضی طباطبایی با اجرای موسیقی آوازی به خالق شاهنامه امین ادای احترام کردند.
در خاتمه دکتر بسمالله شریفی ضمن بر شمردن ابعاد مختلف شخصیت علمی و فرهنگی پروفسور امین، به نمایندگی از هیئت رهبری بنیاد جهانی سُخن گُستران سبزمنش، تندیسِ بنیاد جهانی سبزمنش را با همراهی (دکتر پریوش ابراهیمی، آقای اصغر خدایی و مهربانو نسرین حسینی)خدمتشان تقدیم نمود.پروفسور امین از سال ۱۳۹۸ بدینسو به عنوان عضو شورای مؤسسان و دبیر کل علمی- پژوهشی بنیاد جهانی سبزمنش که اکنون در ۲۷ کشور جهان فعال است، در فعالیتهای مستقل فرهنگی بنیاد سبز منش دخیل و تآثیرگذار بوده است.
گفتنی است که هفتمین سالگرد تأسیس هفتهنامه سبزمنش همراه مجلس بزرگداشت استاد واصف باختری نیز عصر پنجشنبه نهم شهریور به میزبانی انجمن ادبی ایران در مرکز دایرهالمعارف ایرانشناسی با سخنرانی و شعرخوانی بیش از بیست تن از شاعران و نویسندگان ایرانی و افغانستانی برگزار گردید.
2 پاسخ
درود وسپاس خدمت دانشمند وارسته و سخندان پروفسور امین ارجمند
سپاس فراوان دارم از تمام تلاش ها وزحماتی که برای ادبیاتی ما میکشید و هویت پارسی ما که رو به نابودی است با تولدکتاب نفیس شاهنامه امین برای ما زنده وپویا نگه میدارید مانا وبرقرار باشید به مهر یزدان پاک 🙏🏿
سلام بر بانو بزرگ؛ پروفسور سیدحسن امین یک چهره بینالمللی و حقوقدان بزرگ و ادیب ایرانی توانایی است که به وجودش میبالایم و در راستای فرهنگ و ادب زحمات فراوانی متحمل شده و ممنونم از شما فرهیخته گرانقدر بانو نسرین برای این مرد بزرگ کامنت گذاشتهاید. با تشکر از محبتتان محسن عباسیفرد