یادداشتی از حامد سلیمانیپور؛ با کاهش چشمگیر عرضه نفتخام توسط عربستان سعودی، طلای سیاه علائم انقباضی خود را نمایان کرده که منجر به صعودی شدن قیمت نفت در بازار جهانی شده است.
از طرفی عرضه نفت ایران رو به افزایش است و تولیدکنندگان نفتشیل آمریکا تولید خود را کاهش دادهاند، اما وزارت انرژی آمریکا پیشبینی خود از عرضه داخلی نفت را بالا برده است. علاوه بر این ایران، روسیه، ونزوئلا، کشورهایی هستند که با تحریمهای ظالمانه آمریکا عرضه نفت خود را افزایش دادهاند. البته در شرایط امروز دولت آمریکا از بالا رفتن قیمت نفت راضی نیست، اما افزایش تولید را هم توسط کشورهای تحریم شده نمیپذیرد و به همین منظور با فشار بر عربستان سعودی بر افزایش تولید نفت اصرار دارد.
کاهش تولید اوپک در سال جاری قطعا باعث کاهش ذخایرنفتی شده و به تبع آن باعث بالا رفتن قیمت نفت میشود. با رکود موجود در اقتصاد ایالات متحده و رشد چشمگیر اقتصاد چین میتواند باعث کاهش تقاضا گردد. از طرفی اوپکپلاس نگرانی خود را از افزایش تولید نفت ایران اعلام کرده، اما با شرایط موجود این نگرانی نوعی سیاسیکاری در مورد نفت ایران است. با این وجود تولیدکنندگان بر این باورند افزایش تولید نفت توسط عربستان سعودی بازار را متعادل خواهد کرد. اما این نظریه احتمالا چندان موفق نباشد و با افزایش تولید توسط کشورهای تحریم شده و رکود تورمی بالا در ایالات متحده، شاهد نوسانات شدید در بازار جهانی خواهیم بود.