به گزارش پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمانشاه؛ نوید یوسفی عضو هیأت نمایندگان اتاق کرمانشاه گفت: نوسانات ارزی، کمبود نقدینگی و دشواری نقل و انتقالات مالی بینالمللی از مهمترین چالشهای پیش روی صادرات است.
وی در آستانه روز ملی صادرات (۲۹ مهر) با بیان اینکه علیرغم اهمیت صادرات، ارزآوری و اشتغالزایی که برای کشور دارد اما آنطور که باید مورد حمایت قرار نمیگیرد، افزود: امروز مشکلات متعددی بر دوش صادرکنندگان و واحدهای تولیدی صادرات محور سنگینی میکند.
عضو هیأت نمایندگان اتاق کرمانشاه ضمن تقسیم موانع پیش روی صادرات به دو بخش داخلی و خارجی، گفت: موانع خارجی عمدتاً از شرایط تحریمها منشا میگیرد و باعث میشود کالاهای ایرانی آنطور که باید نتواند راه خود را در بازارهای جهانی باز کند.
بوسفی معتقد است تحریمها از چند جنبه صادرات ایران را تحت تأثیر قرار میدهد که مهمترین آن دشواری در نقل و انتقالات مالی است و بسیاری از صادرکنندگان نمیتوانند از مسیرهای معمول مرسوم در دنیا خصوصاً سیستم بانکی پول حاصل از صادرات خود را دریافت کنند.
وی افزود: این امر و نیاز به جابهجایی منابع حاصل از صادرات بین صرافی کشورهای متعدد هزینه زیادی را به صادرکنندگان تحمیل میکند و از سوی دیگر روند بازگشت ارز آنها بسیار زمانبر میشود.
عضو هیأت نمایندگان اتاق کرمانشاه گفت: عقب ماندن از تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا و دانش فنی تولید برخی محصولات نیز از دیگر پیامدهای تحریم است که باعث میشود قیمت تمام شده تولید افزایش یافته و از توان رقابتی ما در بازارهای جهانی کاسته شود.
یوسفی اظهار کرد: به علاوه تحریم باعث میشود بسیاری از کشورهای برای ورود مستقیم کالای ایران دچار محدودیت باشند و نتوانیم به برخی بازارهای جهانی ورود کنیم.
وی درباره موانع داخلی پیش روی صادرات نیز افزود: رفع تعهدات ارزی مهمترین مانع چند سال اخیر به شمار میرود که باعث شده بسیاری از صادرکنندگان توانمند و باسابقه از عرصه تجارت کنار بروند و فضا برای کسانیکه با کارتهای بازرگانی یک بار مصرف کار میکنند باز شود.
عضو هیأت نمایندگان اتاق کرمانشاه به بیثباتی نرخ ارز نیز اشاره کرد که امکان تصمیمگیری و آیندهنگری را از تولیدکنندگان و صادرکنندگان میگیرد و نمیتوانند به قراردادهایی که با طرفهای خود در بازارهای هدف صادرات دارند به خوبی عمل کنند
به گفته این فعال اقتصادی، گاهی به دلیل نوسانات شدید نرخ ارز سرمایه در گردش یک واحد صادرات محور در زمان کوتاهی چندین درصد کاهش مییابد که دیگر امکان تولید به اندازه گذشته را نخواهد داشت.
یوسفی ادامه داد: از سوی دیگر عمده تسهیلات بانکی به سمت بخش صنعت سوق داده میشود و کمتر در اختیار بخش بازرگانی و تجارت قرار میگیرد از همین رو صادرکنندگان در اکثر مواقع با مشکل تأمین نقدینگی مواجهند.
وی بروکراسی پیش روی صادرات، تعدد مراجع تصمیمگیری در مرزها، فراهم نبودن زیرساختهای مرزی، نبود حمل یکسره، مشکلات سامانه جامع تجارت و … را هم از دیگر موانع پیش روی صادرات برشمرد.