مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه: زنان کارآفرین و هنرمند نیازمند حمایت همهجانبه هستند.
به گزارش پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز؛ نشست صمیمی امروز پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه با حضور دکتر «مریم اکبری»، مدیرکل زنان و خانواده استانداری کرمانشاه؛ محسن عباسیفرد، رییس انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران، سوسن امیریپریان نایب رئیس این انجمن، لیلا امیری، آزیتا ابراهیمی، سمانه امیری، مسعود رنجبر دیگر اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران در محل دفتر این انجمن و با محوریت امور زنان توانمند اشتغالآفرین و هنرمند تشکیل شد.
مدیرکل امور بانوان استانداری کرمانشاه از امیدآفرینی با ایجاد اشتغال پایدار برای زنان توانمند و کارآفرین و فضای امن برای بانوان در استان سخن گفت و اظهار امیدواری کرد با بهرهگیری از تمام ظرفیت شهرداری میتوان مکانی اختصاصی استفاده از فضای سبز برای بانوان ایجاد کرد.
دکتر اکبری درباره بانوان توانمند در هنری در استان کرمانشاه گفت: هنرمندان نیازمند دیده شدن هستند و علاقهمند است در بین مردم باشد و برای مردم کار کند.
وی در این خصوص تأکید کرد در گفتوگوی با معاون امور زنان رییس جمهور این ظرفیت بالقوه مدنظر قرار گرفته است تا بانوان کارآفرین و توانمند در استان کرمانشاه شناسایی و حمایت شوند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه تأکید کرد زنان کارآفرین زحمتکش، نیازمند حمایت همهجانبه در امور کار خود در باره تسهیل در دریافت مجوزهای سازمانی و سایر برنامههای اشتغالزایی خود هستند.
اکبری ادامه داد: زنان کارآفرین کرمانشاهی افرادی خلاق و توانمند هستند که در همه زمینهها ایدهپروری کرده و خالق حرفه میشوند و این زنان برای گسترش کسب و کار ایدههای بزرگتر دارندباید به آنان توجه ویژه شود.
وی افزود: ورود زنان به عرصه کارآفرینی از مهمترین دستاوردها و اولویتهای اقتصاد مقاومتی است، بانوانی که نه تنها شغل ایجاد میکنند و نانآور میشوند بلکه با انتقال تجربیات خود به دیگران، آنان را کارآمد و توانمند میکنند و به چرخه اقتصاد ملی و استان رونق میدهند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه گفت: ظرفیتهای اقتصادی برای کارآفرینان بانو و زنان خانواده در استان کرمانشاه فراوان است.
اکبری ادامه داد: قصد داریم رابطهای دوستانه و سازنده با سایر استانها و حتی کشورها داشته باشیم و امیدواریم روابط فرهنگی کرمانشاه با سایر استانها و کشورها بیش از گذشته توسعه یابد.
وی ادامه داد: گسترش تبادلات فرهنگی در حوزههای گردشگری، میراث و صنایعدستی، توانمندسازی بانوان، نشاط و سرزندگی، کسب مهارتها در راستای حوادثها و حل مشکلات بانوان از رویکردهای اصلی دفتر امور زنان و خانواده استانداری کرمانشاه در تعأمل با همه اقشار مختلف به شمار میرود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه گفت: حوزه بانوان در دولت مردمی جناب دکتر مسعود پزشکیان مورد توجه ویژه قرار دارد و از طرفی نیز دکتر منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه بر آن تأکید دارد و با توجه به اینکه دفتر امور زنان و خانواده استانداری کرمانشاه نیز از آمادگی لازم برای راهاندازی بخش فرهنگی کرمانشاه با سایر استانها و حتی کشورها برخوردار است، میتواند سفیران صلح و دوستی و سفیران کارآفرینی بانوان گرد هم فراهم آوریم تا برای توسعه همهجانبه از تمامی ظرفیتها استفاده نمایم و نظرخواهی کنیم و راهکار مناسبی با کمک این عزیزان برای برون رفت از برخی مشکلات اندیشیده شود.
رییس انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران استان کرمانشاه در این نشست نیز با تأکید بر این موضوع ادامه داد: دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه، اجتماع محور است و در همه امور میتواند حتی حامی زنان توانمند«رسانه-ورزش- هنر» باشد.
محسن عباسیفرد به نقش دیپلماسی فرهنگی در تعاملات بینالمللی اشاره کرد و افزود: در فضای روابط فرهنگی بینالمللی، هر کشوری تلاش میکند تصویر خود را در میان افکار عمومی دیگر جوامع، جهان مثبت و پیشبرنده نشان دهد، کامیابی و موفقیت در این مسیر در گرو استفاده صحیح از سازوکارها و ابزارهای ارتباطی در فرآیند«دیپلماسی فرهنگی» است.
وی افزود: دفتر امور بانوان استانداری کرمانشاه در راستای«دیپلماسی فرهنگی و تعأمل با جهان» نقش مهمی میتواند ایفاد نماید اما باید فرهنگ را شناخت، ظرفیتهای بومی و ملی را در بستر همه نوع ابزار ارتباطی به جهان شناساند.
رییس انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران استان کرمانشاه گفت: فرهنگ مجموعهای است که همه ابعاد روحی، فکری، ارزشی، اعتقادی، سنتها، باورها و رویههای زندگی یک جامعه را شامل میشود بنابراین میتواند محملی برای انجام تبادلات، تعاملات و همکاریهای متقابل فرهنگی میان کشورها باشد.
عباسیفرد ادامه داد: «تبادل فرهنگی»، به روشهای مختلف از گفتمان میان کشورها گرفته تا مطالعه درخصوص آداب و رسوم و سنتهای دیگر کشورها صورت میگیرد، این امر به ملتها کمک میکند تا ضمن معرفی فرهنگ خود به دیگر ملتها برای رفع چالشها و تقویت نقاط مثبت فرهنگی خود برنامهریزی کنند.
وی افزود: فرهنگ به گونهای فزاینده در روابط بینالملل و سیاست خارجی نفوذ کرده است. در دهههای اخیر «روابط فرهنگی بینالمللی» از جمله مسائل مهم دولتها محسوب میشود. در فضای روابط فرهنگی بینالمللی، هر کشور در جستوجوی آن است که تصویر خود را در میان افکار عمومی دیگر جوامع، مثبت و پیش برنده نشان دهد.
رییس انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران استان کرمانشاه گفت: شیوههای مختلف دیپلماسی فرهنگی قرنهاست که وجود داشته است. مسافران، تاجران، معلمان و هنرمندان دیپلماتهای فرهنگی اولیه بودند. فراتر از فرآیندهای سیاستی دولتمحور، دیپلماسی فرهنگی طیف گستردهای از بازیگران غیردولتی مانند هنرمندان، روزنامهنگاران، مدرسان، معلمان و دانشجویان را شامل میشود که از روابط و تعاملات فرهنگی حمایت یا آن را تقویت میکنند.
عباسیفرد ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی معاصر بیشتر در مورد همکاریهای بلندمدت و ارزشهای مشترک کاربرد دارد؛ خواه برای توانمندسازی مشارکتکنندگان در جهت بهبود تنوع فرهنگی و یا برای ایجاد درک مشترک از آثار گذشته و یا ادغام تخصصها در جهت افزایش ظرفیت صنایع خلاق یا راهاندازی برنامههای زبانی.
وی افزود: دیپلماسی فرهنگی میتواند به عنوان راهکاری برای افزایش سرمایههای فرهنگی ملی و محلی یک کشور و ترویج تنوع فرهنگی عمل کند؛ یکی از ویژگیهای دیپلماسی فرهنگی این است که به مرور زمان منجر به شکلگیری روابط فرهنگی عمیق و گسترده میان کشورها و فرهننگ بومی محلی استانها و شهرستانها و حتی روستاها میشود به گونهای که این تعمیق میتواند به حوزههای سیاسی و امنیتی نیز تسری پیدا کند.
رییس انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران استان کرمانشاه گفت: دیپلماسی فرهنگی در تقویت جایگاه جهانی، اقتدار ملی و کاهش تهدیدات امنیتی هر کشور نیز نقشی تعیینکننده دارد. برقراری ارتباط با سازمانهای بینالمللی، نهادهای غیردولتی، انجمنهای دوستی و مؤسسات مردم نهاد موجب رشد و تحول در روابط فرهنگی و زمینهسازی بستری مناسب برای گسترش مناسبات و تعاملات فرهنگی بینالمللی خواهد شد.
عباسیفرد ادامه داد: کرمانشاه با استفاده از ظرفیتهای جغرافیایی و فرهنگی خود میتواند زمینههای همگرایی بیشتر میان کشورهای را فراهم کرده و علاوه بر کمک به توسعه گفتمانی آسیاگرایی، ارتباط جغرافیایی میان کشورهای قاره کهن و چهنآور آسیا با اروپا و آفریقا را تسهیل نماید و اما نقش دفتر زنان و خانواده استانداری کرمانشاه خیلی مهم و اهمیت دارد که با وجود سرکار خانم دکتر مریم اکبری و از سوی دیگر نیز تأکید دکتر منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه و معاونین استانداری این اهمیت و حساسیت را دوچندان کرده است.
مسعود رنجبر رئیس کمیته گردشگری و عضو هیأت رئیسه انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران استان کرمانشاه نیز گفت: یکی از ظرفیتهای مهم استان کرمانشاه صنعت گردشگری است. این صنعت منبع ارزآوری مهمی برای این منطقه میباشد. تأثیر این صنعت بر افزایش میزان اشتغال، بالابردن درآمدهای ارزی، رونق صنایع داخلی و گسترش همکاریهای بینالمللی موجب شده که توریسم جایگاه معتبری در سیاستگذاری دولتها پیدا کند.
وی افزود: هرچند معرفی ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی و جاذبههای گردشگری و نیز ارائه تصویر شایستهای از جمهوری اسلامی ایران به منظور گسترش تعاملات گردشگری و تبادلات فرهنگی با سایر کشورها و به ویژه ۱۵ کشور همسایه، علاوه بر معرفی صحیح و دقیق جاذبههای تاریخی-تمدنی کشورمان، فرآیند لازم و مؤثر برای توسعه دیپلماسی فرهنگی و نیز سیاستگذاری هدفمند برای رونق صنعت گردشگری فراهم خواهد گردید.
عضو هیأت رئیسه انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران استان کرمانشاه گفت: همکاریهای فرهنگی بخشی از چارچوب فعالیتهای سازمان همکاری است. اما تمرکز بر روی سنتها، آیینها، رسوم و نمادهای مشترک فرهنگی، هنری و تمدنی یکی دیگر از راهکارهای تقویت روابط فرهنگی است.
رنجبر ادامه داد: جشنها، آیینی بومی محلی کرمانشاه را که میتوانید به صورت مشترک با کشورهای همسایه برگزار نماییم تا به عنوان نماد دوستی، صلح جهانی، همافزایی فرهنگی ایران و به ویژه استان کرمانشاه با همسایگان خود و سایر کشورها به برندی تبدیل گردد.
وی افزود: ساخت فیلم و مستند از آیینهای محلی، آداب و رسوم، موسیقی محلی، پوششهای سنتی، شعر و ادبیات عامه، افسانههای محلی کشورها در ارائه تصویر واقعی از پیشینه فرهنگی- تمدنی هر کشور و نیز افزایش فعالیتهای مشترک فرهنگی منطقهای، نقش بسزایی دارد که کرمانشاه از این لحاظ بسیار غنی است و میتواند با کمک و همیاری و همدلی مدیرکل دفتر زنان و خانواده در این راستایی حتماً موفق عمل خواهد شد.
سمانه امیری بازرس انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران هم با بیان اینکه میتوان به فضای پارک اختصاصی برای بانوان با دیدگاه شفا بخشی نگاه کرد، تأکید کرد: اگر ظرفیت و امکانات این پارک یا باغ که برای بانوان به گونهای طراحی و آماده شود که خاصیت شفا بخشی داشته باشد و روح و روان و جسم را پالایش کند؛ زنان، با بهرهگیری از این فضا، برای یک زندگی قدرت تابآوری و تحمل فزاینده را کسب میکنند.
شایان ذکر است در این نشست قرار شده است که مراودات فرهنگی بینالمللی و تفاهمنامه همکاری امور بانوان استانداری و انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران درباره توانمندی (زن -ورزش- رسانه ) انجام شود و همچنین با سفر قریبالوقوع رییس جمهور و خانم دکتر زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به استان کرمانشاه؛ موضوع اشتغال پایدار زنان بیسرپرست کارآفرین در دستورکار قرار بگیرد.