صالحقنبری گزارشگر و خبرنگار پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز؛ امروز پنجشنبه ۱۳ مهرسالجاری اولین نشست ستاد اجرایی خدمات سفر استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ به مناسبت هفته گردشگری به ریاست استاندار کرمانشاه در سالن جلسات شهید سردار سلیمانی استانداری کرمانشاه تشکیل شد.
دکتر محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در این نشست ستاد خدمات سفر استان کرمانشاه، ظهارکرد: با وجود نقش ویژه گردشگری در توسعه استان کرمانشاه، متاسفانه علیرغم اهمیت این موضوع، برخی از مدیران به مسئله میراثفرهنگی و گردشگری به عنوان یک بحث تفننی و فوق برنامه نگاه میکنند و مسئلهای جدی برای آنها نیست.
وی افزود: با توجه به تأثیراتی که میراثفرهنگی و گردشگری برای درآمدزایی در کرمانشاه دارد، باید در عمل توسعه گردشگری این استان تحقق یابد.
استاندار کرمانشاه گفت: مردم باید بدانند میراثفرهنگی یکی از ظرفیتهای مهم درآمدزایی برای خانوادهای کرمانشاهی است، آنگاه خود به دنبال توسعه این مقوله میروند.
صحرایی ادامه داد:برای استفاده از ظرفیت مردم باید اول تلاش کنیم تا گردشگری درون استانی را در سطح استان کرمانشاه فعال کنیم و در گام بعدی روی جذب گردشگر از خارج از استان کرمانشاه و خارج از کشور تمرکز داشته باشیم.
وی تأکید کرد: هفتههای فرهنگی شهرستانی برای خود مردم استان کرمانشاه اجرا شود و هر هفته برنامهای را در یکی از شهرستانها برگزار کنیم و مردم استان را دعوت کنیم تا در این رویدادها شرکت کنند.
استاندار کرمانشاه گفت: در برنامه هفتههای فرهنگی شهرستانها، هر هفته یک شهرستان با برگزاری یک رویداد خاص میتواند میزبان مردم از سراسر استان باشد و در آن برهه مراکز اقامتی، پذیرایی و گردشگری و تفریحی برای گردشگران تخفیفهای ویژه اعمال کنند.
صحرایی ادامه داد: گردشگرانی که در این برنامهها شرکت میکنند با تولید و انتشار صدها کلیپ و عکس و تصویردر فضای مجازی خود بزرگترین مبلغ استان میشوند و کرمانشاه صاحب مبلغان میلیونی میشود.
وی افزود: اجرایی شدن گردشگری درون استانی در کرمانشاه نیازمند یک کار جمعی است و باید شهرداریها، فرمانداریها، راه و شهرسازی، میراثفرهنگی، رسانهها و … همه پای کار بیایند.
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود به جذب گردشگر از کشور عراق اشاره کرد و گفت: در طرحی که برای ورود گردشگران عراقی با خودروهای شخصی به استان کرمانشاه آمده، باید ۲۵۰ دلار پرداخت کنند که برای آنها رقم بالایی استو یک مانع برای سفرهای متعدد به استان کرمانشاه میشود، اگر بتوانیم ورود آنها را با ماشین به استان کرمانشاه رایگان کنیم، آنها حداقل ماهی یکبار برای خرید کالاهای خود به بازار های کرمانشاه خواهند آمد و این موضوع به رونق اقتصادی ما هم کمک میکند.
صحرای افزود: میراثفرهنگی باید جزو سودآورترین دستگاههای استان کرمانشاه باشد و برای تبلیغ در حوزه گردشگری تنها نباید منتظر تأمین بودجه بخش دولتی ماند، بلکه خود تبلیغات گردشگری ثروت آفرین است.
رشد ۱۲ درصدی گردشگری استان کرمانشاه در شش ماهه نخست سال
داریوش فرمانی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه این نشست به برخی از برنامههای پیش روی حوزه گردشگری در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: بنا داریم که روی مسئله تبلیغات و معرفی استان، احداث و تکمیل زیرساختها و سرمایهگذاری در حوزه گردشگری اقداماتی را در دستور کار قرار دهیم.
وی افزود: در حوزه تبلیغات، انتخاب یک شعار را برای معرفی کرمانشاه در نظر گرفتهایم و با تولید محتوا به دنبال آن هستیم تا تبلیغاتی را در کشور عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس و چین و روسیه داشته باشیم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: در بحث تبلیغات میدانی هم روی بیلبوردهای شهری، فرودگاه ها، راهآهن و اتوبوسهای بین شهری کار خواهیم کرد.
فرمانی گفت: برگزاری رودیداهای سالیانه همچون خوراک، اسب کُرد، نخود، نانبرنجی، کاک، روغنحیوانی، تعزیه کنگاور، پاراگلایدر در ویسقرنی، عشایر، صخرهنوردی، کرمانشاهشناسی، آفتابگردان، فرش و تخمهسنقری، پیاز هرسین، میوههای بهشتی دالاهو، گیلاس، سیب و انگور صحنه و … از جمله برنامههایی است که درصورت همکاری و حمایت مجموعه مدیریتی استان کرمانشاه اجرایی میشوند.
وی افزود: برای اجرایی شدن این برنامهها در حوزه گردشگری استان کرمانشاه به حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یادآور شد: در شش ماهه نخست امسال برگزاری جشنوارههای متعددی همچون جشنواره بالنسواری، جشنواره شکرانه رمضان در باینگان، فمتور کرمانشاهشناسی، جشنواره گیاهان دارویی اورامانات، جشنواره بینالمللی اسب کُرد، رویداد روز جهانی چوب، جشنواره ملی نخود با همکاری جهاد کشاورزی، جشنواره نوآوری گردشگری باهمکاری جهاد دانشگاهی، ثبت کاروانسرای بیستون و .. را در استان کرمانشاه داشتهایم.
فرمانی اظهار کرد: در شش ماهه اول سال بیش از ۵۲۵ هزار نفر از جاذبههای گردشگری استان کرمانشاه بازدید کردهاند که این آمار در مشابه سال گذشته ۴۶۴ هزار نفر بوده که رشدی ۱۲ درصدی دارد.
وی افزود: در بحث اسکان نیز در این مدت نسبت به سال گذشته رشد چهار درصدی داشتهایم.
صدور موافقت اصولی برای ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه سرمایهگذاری گردشگری
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه از رشد قابل توجه درخواست سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان کرمانشاه طی شش ماهه اول سال خبرداد و گفت: جمعاً برای حدود ۸۰۰ میلیارد تومان در خواست سرمایهگذاری موافقت اصولی صادر شده است که میتواند زمینه اشتغال ۱۴۰۸ نفر را فراهم کند.
فرمانی با بیان اینکه برای ۸۰ طرح موافقت اصولی صادر شده است، ادامه داد: بیشترین درخواست سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان کرمانشاه برای احداث محوطههای گردشگری و اقامتگاههای بومگردی و سنتی بوده است.
تسهیل در ورود گردشگران عراقی با ماشین به کرمانشاه
وی به توافق کانون اتومبیلرانی ایران با ۱۵ کشور برای تردد اتباعشان به ایران با خودروهای شخصی اشاره کرد و افزود: بر اساس این توافق گردشگران عراقی میتوانند با پرداخت ۲۵۰ دلار با خودروهای خود به ایران سفر کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: باتوجه بهوجود سه مرز رسمی خسروی، پرویزخان و شوشمی در استان کرمانشاه با عراق، این طرح یک تحول را در گردشگری کرمانشاه به همراه دارد و با برگزاری رویدادها گردشگران بیشتری را به استان میکشاند.
آثار جهانی برند معرفی کرمانشاه
فرمانی در ادامه با بیان اینکه با ثبت کاروانسرای شاهعباسی بیستون تعداد آثار جهانی استان کرمانشاه به سه اثر افزایش یافته است، ادامه داد: در حال حاضر دو ثبت جهانی دیگر از جمله ثبت جهانی اسب کُرد و محور ساسانی را در دستور کار داریم.
وی با بیان اینکه آثار جهانی برند معرفی کرمانشاه هستند، افزود: برای پیش برد برنامه ثبتهای جهانی نیازمند تأمین اعتبارات مورد نیاز و حمایت مدیریت ارشد استان کرمانشاه هستیم.
احیای کمیته گردشگری استان کرمانشاه
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به تشکیل کمیته گردشگری استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: تا چندسال پیش کارگروهی تحت عنوان کارگروه گردشگری در استان کرمانشاه فعال بود که مسائل و مشکلات این حوزه را در آن مطرح میشد، اما بعدها این کارگروه در کارگروه دیگری با عنوان کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و خانواده ادغام شد.
فرمانی ادامه داد: با توجه به اهمیت مسئله گردشگری در استان کرمانشاه و تأکید مدیریت ارشد استان بر مقوله گردشگری، تلاشهایی برای احیاء دوباره این کارگروه شد و در نهایت کمیته گردشگری را در زیرمجموعه کارگروه فرهنگی و اجتماعی راهاندازی شد.
وی افزود: همچنین میز تخصصی تولید محتوای گردشگری در استان کرمانشاه تشکیل شده است که برای معرفی استان کرمانشاه باپیشینه تاریخی کهن و جاذبههای بسیار کارهای هنری دقیقی انجام گیرد، لذا یک کارگروه تخصصی را در حوزه تولید محتوا و تبلیغات راهاندازی کردهایم که نیازمند مشارکت سایر دستگاهها همچون شهرداری و فرمانداریها هم هستیم.