رئیس جمعیت هلال احمر در آستانه روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر برخی از اقدامات انجام شده از سوی این جمعیت در سال گذشته را تشریح کرد و گفت که ارتقاء کیفیت خدمات، افزایش توان امدادی و جذب نیروهای داوطلب از جمله مهمترین اولویتهای این جمعیت در سال پیشروست.
پیرحسین کولیوند در گفتوگو با ایسنا با تبریک روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر گفت: این روز را میتوان روزی برای صلح و اقدامات بشردوستانه دانست. روزی که در آن داوطلبان، جوانان، امدادگران و تمام افرادی که کاهش آلام بشری را ورای جنس و سن و رنگ و … جزو دغدغههای خود میدانند باید مورد توجه قرار گرفته و تکریم شوند. هرچند که از نظر ما یک روز و حتی یک هفتهای که تحت عنوان هفته هلال احمر شناخته میشود، کافی نیست و باید هر روز قدردان این عزیزان بود. جمعیت هلال احمر در سالهای نخست دومین قرن فعالیت خود قرار دارد و حالا با تجربهای به اندازه یک قرن فعالیت خود را ادامه میدهیم.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در یک سال گذشته اقدامات قابل توجهی را انجام داده است، گفت: بخشی از این اقدامات و دستاوردها برای اولین بار در تاریخ بیش از ۱۰۰ ساله هلال احمر به دست آمده است. از جمله آن میتوان به دریافت نشان فداکاری کشور ترکیه اشاره کرد. رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، با اعطای لوح و نشان فداکاری به جمعیت هلال احمر از خدمات سریع و مناسب هالل احمر ایران در عملیات نجات و امدادرسانی به مردم زلزله زده ترکیه، قدردانی کرد.
کولیوند به واریز کمک نقدی هفت میلیارد تومانی هلال احمر به حساب خانوادههای زلزلهزده خوی نیز اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار در جمعیت هلال احمر خانوارهایی که بیشترین خسارت را از زلزله ۱۴۰۱ در شهرستان خوی دیده بودند، از هلال احمر کمک نقدی دریافت کردند و مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان دو هزار و ۸۰۰ خانوار واریز شد. مجموع این مبلغ ۷ میلیارد تومان بود که از منابع داخلی سازمان داوطلبان و همچنین کمکهای مردمی به هلال احمر تامین شد.
رئیس جمعیت هلال احمر از آغاز به کار طرح طاها خبر داد و گفت: ارائه فعالیتهای امدادی، بشردوستانه و فرهنگی دینی سه وظیفهای است که اعضای تیمهای طاها بر عهده دارند. طرح طاها یکی از طرحهای مثبت در جهت امدادرسانی به حادثه دیدگان حوادث و مشارکتطلاب در فعالیتهای اجتماعی که تحت عنوان طلبه آماده در حوادث و بلایا شناخته میشود.
رونمایی از بازی واقعیت مجازی هلال احمر با موضوع سیل و زلزله
کولیوند از تولید اولین بازی واقعیت مجازی با موضوع سیل و زلزله در هلال احمر با همکاری دانشگاه علم و صنعت خبر داد و گفت: برای اولین بار در کشور بازی رایانهای تولید کردیم که با کمک عینک و تجهیزات واقعیت مجازی، لحظه وقوع سیل و زلزله را شبیهسازی میکند تا بازیکنان، برای یادگیری اقدامات لازم و استفاده از این آموختهها در هنگام وقوع سانحه ترغیب شوند.
وی همچنین از اجرای فراخوان برای دریافت طرح، ایده خلاقانه و اختراعات امدادگران نخبه خبر داد و گفت: جمعیت هلال احمر در قالب فراخوانی از امدادگران و نجاتگران عضو این جمعیت خواست تا طرحها، ایدههای خلاقانه، نوآوری و اختراعات ثبت شده خود را در حوزههای امدادی و سایر حوزهها، به دبیرخانه طرح «۱۱۲ نخبه امدادگر» ارسال کنند.
رئیس جمعیت هلال احمر از تصویب نخستین آئیننامه عضویت در جمعیت هلال احمر خبر داد و گفت: در یکصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای عالی جمعیت هلال احمر، کلیات آئیننامه عضویت این جمعیت برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی، بررسی و تصویب شد. این آئیننامه ۱۰ ماده و ۵ تبصره دارد.
کولیوند پیگیری برای ورود محموله دارویی بیماران SMA را از دیگر اقدامات جمعیت هلال احمر برشمرد و گفت: بیماری اسامای یا همان آتروفی عضلانی نخاعی یک بیماری عصبی-عضلانی نادر است و در حال حاضر بیش از ۶۰۰ نفر در ایران که اکثر آنان را کودکان تشکیل میدهند، به آن مبتلا هستند. در راستای کمک به این بیماران ،جمعیت هلال احمر، محموله دارو ی اسپینرازا را که برا ی درمان بیماران SMA استفاده میشود به کشور وارد کرد.
راهاندازی مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث کشور
وی با اشاره به راه اندازی مرکز ملی مدیریت و رصد حوادث کشور گفت: این مرکز به نوعی مرکز هوشمندسازی جمعیت هلال احمر و رصدخانه حوادث در کشور است. مرکزی که جای آن به شدت در ساختار امداد و نجات و مدیریت بحران خالی بود. این مرکز با هدف رصد و پایش برخط، الکترونیک و هوشمند تمامی فعالیتهای جمعیت هلال احمر در شرایط عادی و اضطراری، با استفاده از ظرفیت سرمایههای انسانی با تجربه، متخصص و ارزشمند این سازمان در قالب هستههای فکری و اندیشه ورزی با هدف مدیریت دانش، مدیریت یکپارچه اطلاعات و تحلیل داده ها، مدیریت لایهها و اطلاعات منابع سازمانی و داوطلبی، مدیریت اطلاع رسانی، مدیریت شبکههای حقیقی و حقوقی مرتبط با جمعیت و مدیریت خدمات الکترونیک و هوشمند در ستاد مرکزی جمعیت هلال احمر و در مساحتی بیش از ۵۰۰ متر مربع راه اندازی شد.
کولیوند برگزاری همایش رویداد فناورانه توسعه هوش مصنوعی در ماموریتهای هلال احمر را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: در جریان این رویداد ۹۰ ایده و طرح و دستاورد فناورانه در حوزه امدادی به دبیرخانه این رویداد از سراسر کشور ارسال شد و ۱۷ طرح و ایده به مرحله داوری رسیدند که این طرح ها مورد حمایت همه جانبه هلال احمر قرار میگیرند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به راهاندازی کانون تخصصی راه با تمرکز بر رانندگان آماده هلال احمر گفت: پس از امضاء تفاهم نامه میان سازمان جوانان و فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری اقدامات لازم برای ساماندهی و به کارگیری ظرفیتهای برشمرده تیمهای آفرود در برگیرنده چهارده هزار نفر عضو فعال در قالب کانون راه یا همان رانندگان آماده هلال صورت گرفت.
وی از ایجاد کانون تخصصی هاکی نیز خبر داد و گفت: با توجه به تفاهمنامه منعقد شده میان فدراسیون هاکی و سازمان جوانان به منظور تعامل و گسترش همکاریهای موثر در راستای مسئولیت پذیری اجتماعی و بهره مندی از ظرفیتهای متقابل با هدف ارائه خدمت به جوانان داوطلب و فعال جامعه و توسعه فعالیتهای خیرخواهانه، بشردوستانه و شکوفایی استعدادها، تیم هاکی روی چمن با هدف آموزش اعضای سازمان، تیمسازی، برگزاری مسابقات داخلی و بین المللی و … مستعد ارائه خدمات موثر به اعضا و کانون های سازمان جوانان هلال احمر تشکیل شد.
اضافه شدن ۱۵۰۰ خودرو به ناوگان امدادی هلال احمر
وی اضافه شدن ۱۵۰۰خودرو به ناوگان امدادی هلالاحمر، تولید کپسول ضد استرس و خواب آور Valnight ، روند صعودی تولید دارو در سازمان تدارکات پزشکی، ملحق شدن ۸۰۰۰ نیروی امدادی به سازمان امداد و نجات در طول یکسال و رایزنی با معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران برای ایجاد گمرک اختصاصی هلالاحمر را از دیگر اقدامات یکسال گذشته دانست.
ارائه خدمات به ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در ماموریت اربعین
کولیوند در ادامه به عملیاتهای مهم هلال احمر در یکسال گذشته پرداخت و گفت: در ماموریت بهداشتی – درمانی و امدادی اربعین حسینی، خدمات بهداشتی درمانی به تعداد چهار میلیون و ۷۴۷ هزار و ۲۹۵ نفر از زائران ارائه شد. همچنین ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۷۵ هزارنفر از زائران عتبات عالیات در درمانگاههای مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر در کشور عراق انجام شد. تهیه و تأمین ۴۰۰ تن دارو و تجهیزات برای عملیات بهداشتی درمانی اربعین نیز از دیگر اقدامات انجام شده بود.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به برگزاری عملیات بهداشتی درمانی حج گفت: ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۶۸۱ هزار و ۵۵۲ نفر از زائران خانه خدا، ارائه خدمات بهداشتی درمانی به ۲۷۳ هزار و ۲۲۲ نفر متقاضیان حج پیش از عملیات حج در ایران و تهیه و تأمین ۳۳ تن دارو و تجهیزات عملیات بهداشتی درمانی حج از جمله اقدامات انجام شده است.
ساماندهی ۱.۸ عضو جوان و ۱ میلیون داوطلب بالای ۳۵ سال
وی از سازماندهی تعداد یک میلیون و ۸۸۱ هزار عضو جوان از ۴ تا ۳۵ سال از طریق سازمان جوانان جمعیت هلال احمر خبر داد و گفت: سازماندهی و بهرهبرداری از خدمات تعداد ۱میلیون و ۸۱هزار عضو و داوطلب بالای ۳۵سال سن نیز از طریق سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر انجام شد.
امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ هزار نفر در یکسال
کولیوند با اشاره به خدمات ارائه شده به مردم از سوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز گفت:این سازمان در یکسال گذشته علاوه بر حضور در حوادث داخلی و خارجی در مجموع به ۶۰۳ هزار و ۲۳ نفر خدمات امداد و نجات ارائه کرده و ۲۳ هزارو ۹۸۵ مصدوم را به مراکز درمانی انتقال داده است. ۲۲۷ هزار و ۵۵ نفر نیز خدمات درمانی را به شکل سرپایی دریافت کردند و بیش از ۱۳۷ هزار نفر هم اسکان اضطراری داده شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر از خرید ۹۰۰ دستگاه خودروی امدادی شامل ۶۰۰ دستگاه تویوتا هایلوکس و ۳۰۰ دستگاه آمبولانس لندکروز خبر داد و گفت: همچنین پیگیری برای تحویل اولین مرحله از خودروهای امدادی شامل تعداد ۱۶۵ دستگاه از ۶۰۰ دستگاه خودروی تویوتا هایلوکس مستقر گمرک بوشهر برای تجهیز و کاربرسازی به عنوان خودروی نجات و ۱۷۰ دستگاه تویوتا هاردتاپ لندکروز برای آمبولانس نیز انجام شده است.
وی در پایان با اشاره به اقدامات و اولویتهای پیشروی جمعیت هلال احمر نیز گفت: ارتقاء کیفیت خدمات، افزایش توان امدادی و جذب نیروهای داوطلب از جمله مهمترین اولویتهای این جمعیت در سالجاری است. همچنین پیگیری مشکلات و مسائل نیروهای کادر، امدادگران و داوطلبان را نیز همچنان در دستور کار داریم.
انتهای پیام