والدینی که کتاب می‌خوانند؛ فرزندانی اهل‌مطالعه تربیت می‌کنند

کد خبر: 10868

یادداشتی از سحر کرمی‌خجسته؛ کودکان‌مان را به مطالعه علاقه‌مند کنیم، ناگهان روزی آنان را خواهیم دید که در کنجی نشسته‌اند و فارغ از هیاهوی اطراف خود، کتاب می‌خوانند.

یادداشتی از سحر کرمی‌خجسته؛ یکی از آرامش‎‎بخش‎ترین صحنه‎های زندگی، دیدن کسی است که فارغ از هیاهوی اطراف خود، گوش‌ه‏ای نشسته و کتاب می‎خواند و طوری در دنیای خودش غوطه‏ور است، انگار که برای آفتاب‎گرفتن در ساحل لم داده باشد.
چنین کسی، حس لذت و آرامش را خواه‎ناخواه به بیننده هم منتقل می‎کند. برای همین، والدینی که کتاب می‎خوانند و از این کار لذت می‎برند، فرزندانی اهل مطالعه تربیت خواهند کرد.

این‎که خودمان کتاب نخوانیم و از فرزندمان بخواهیم کتا‎ب‎خوان باشد، منطقی نیست، اما اگر بدون امر و نهی کردن، در هر فرصتی کتاب بخوانیم و درباره داستان و ماجرای آن با کودکان صحبت کنیم، الگوی مناسبی برای آن‏ها خواهیم بود.
در دهه‏‌های اخیر، گاهی نویسنده‎ها کارهای خاصی برای جلب توجه مخاطبان، به‎ویژه کودکان، انجام می‏‌دهند.
یادم هست بچه که بودم، مجله «کیهان‎بچه‎ها» داستان مصوری منتشر کرده بود که در هر قسمت چند گزینه به خواننده پیشنهاد می‎داد.
شما می‏‌توانستید گزینه موردنظر خودتان را انتخاب کنید و آن را بریده و در دفتری بچسبانید. به این ترتیب در پایان، کتاب داستانی داشتید که روند ماجراهای آن را خودتان تعیین کرده بودید و در واقع منحصربه‎فرد می‎شد.
اگر با چنین کارهایی، کودکان‌مان را به مطالعه علاقه‎مند کنیم، ناگهان روزی آن‎ها را خواهیم دید که در کنجی نشسته‎اند و فارغ از هیاهوی اطراف خود، کتاب می‎خوانند، طوری که انگار برای آفتاب‎گرفتن در ساحل لم داده باشند….
در این یادداشت به‎بهانه گفتن از نمایشگاه کتاب در ایران که قبلاً در استان‌ها برگزار می‌شد ولی مدتی است دیگر برگزار نمی‌شود، درباره لذت مطالعه حرف می‏‌زنیم؛ لذتی که اگر چه گفتن از آن قند مکرر است اما هرکس باید خودش آن را تجربه کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *