به گزارش پایگاه تحلیلی-خبری درسانیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، پیش از پرداختن به موضوع نشست و ارائه دیدگاه نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید در این زمینه، حجتالاسلام والمسلمین نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت به ارائه توضیحاتی درباره آخرین تحولات سفر زیارتی عمره، مشکلات پیشِروی این سفر معنوی و نیز ثبتنام حج تمتع ۱۴۰۳ پرداخت.
وی گفت: کارگزاران حج و زیارت مانند سالهای گذشته رایزنیها و اقدامات لازم را برای برگزاری سفر زیارتی عمره مفرده انجام دادند و همه برنامهریزیهای پروازی و زیرساختهای لازم برای اعزام زائران به عربستان آماده شده بود، اما متاسفانه با توجه به گفته مسئولان کشور میزبان، بهدلیل مسائل فنی سفر عمره تا اطلاع ثانوی تعلیق است.
نواب مهمترین علت این تصمیم را عدم صدور مجوز نهایی از سوی عربستان عنوان و ابراز کرد: شرکت هواپیمایی جدول پروازی، نوع و شماره اختصاصی و بینالمللی هواپیما و ظرفیت آن را ارائه کرده بود که متأسفانه دریافت مجوز نهایی لازم برای ورود هواپیمای جمهوری اسلامی ایران به کشور میزبان با مشکل مواجه شد.
وی افزود: فرآیندهای قانونی در حال پیگیری است و وزارت امور خارجه، وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حال پیگیری موضوع هستند که امیدواریم هرچه زودتر این مسئله حل شود و زائران عزیز کشورمان به سرزمین وحی اعزام شوند.
در ادامه نشست حجتالاسلام و المسلمین محمدحسین فلاحزاده درباره آخرین دستاوردهای پزشکی درباره استطاعت جسمی زائر برای تشرف به حج تمتع که در نشست گذشته نمایندگان بیوت مراجع مورد بررسی قرار گرفته بود گفت: در این زمینه جدول راهنمای بیماریهای مانع استطاعت توسط گروههای پزشکان متخصص تهیه و به پزشکان معاین ارائه خواهد شد.
عضو دفتر استفتائات مقام معظم رهبری در ادامه درباره عدم تأیید زائران باردار برای انجام سفر حج تمتع نیز توضیح داد: موضوع وضع حمل زائر و شیرخوارگی نوزاد بهصورت ویژه مطرح و قرار بر این شد که بهسبب ناتوانی بدنی و احتمال خطر و آسیبپذیری برای نوزاد، پزشکان صلاحیت زائر را تأیید نکنند.
در ادامه این نشست که در سالن جلسات ساختمان نمایندگی، ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم برگزار شد، نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید به بیان دیدگاه و ارائه راهکارهای خود درباره موضوع وجوب یا عدم وجوب ترتیب اعمال منا و حکم خروج از منا در شب دوازدهم پرداختند.