به گزارش پایگاه تحلیلی-خبری درسانیوز به نقل از ایسنا، با توجه به آنکه این احتمال در دنیای امروز وجود دارد که هکرها و مجرمان سایبری به دلایل مختلف و نامشخصی به نفوذ و دسترسی به حریم خصوصی کاربران گوشیهای هوشمند و رایانه علاقه و تمایل داشته باشند، کاربران باید توجه ویژه ای داشته باشند که دستگاه الکترونیکی متصل به اینترنت آنها مورد هجوم و حمله سایبری افراد غریبه و هکرها قرار نگیرد.
کارشناسان معتقدند ممکن است به دو دلیل گاهی تلفن همراه افراد مورد حمله هکری قرار میگیرد. اگر نرمافزارهای تلفن همراه از منابع نامطمئن دانلود شوند، امکان دارد برای افراد مشکلاتی ایجاد شود، مثلا اگر نرمافزارهای بانکی از منابع نامطمئن دانلود شود، امکان دارد فرد دچار مشکل شود.
کاربران باید توجه کنند به هیچ عنوان فایل نرم افزارهای ارسالی از سوی دیگران را بر روی تلفن همراه خود نصب نکنند بلکه باید نرم افزارهای نلفن همراه و رایانه از فروشگاهی معتبر دانلود و سپس بر روی تلفن همراه نصب شود.
چند نشانه از هک شدن تلفن همراه
در کنار نشانه های رایجی مانند کند شدن عملکرد گوشی و ضعف باتری، کاربران بسیاری عنوان کرده اند که تغییرات ناگهانی و ناخودآگاهی که در وضعیت دانلود گوشی آنها به وجود میآید، یکی از نخستین نشانههای مهمی است که نشان میدهد هکرها و مجرمان سایبری به اطلاعات و دادههای خصوصی کاربران نفوذ و دسترسی پیدا کرده اند؛ بنابراین باید به تغییرات ناگهانی در دانلودها حتما توجه شود.
همچنین قطع ناگهانی تماس می تواند دلیلی بر هک شدن تلفن همراه باشد در واقع کاربرانی که به طور ناگهانی تماس تلفنی و ویدئویی آنها قطع میشود، در بسیاری از مواقع اعلام کرده اند که گرفتار حملات سایبری و هجوم هکرها به حریم خصوصی خود شده اند.
نصب بدون اجازه برنامههای جدید از دیگر مواردی است که می تواند دلیلی بر هک شدن تلفن همراه باشد. نصب و دانلود برنامههای جدیدی که هرگز نام آنها را هم نشنیده و اقدام به دانلود آنها نکردهاید، یکی دیگر از اصلی ترین عواملی است که نشان میدهد گوشی هوشمند شما تحت حمله و هجوم بدافزارهای خطرناک یا نفوذ هکرها و جاسوسان قرار گرفته است و به عنوان یکی از اصلی ترین و مهمترین نشانههایی که کاربران را به آگاهی از هک شدن دستگاه الکترونیکی خود وا میدارد، افزایش قبض تلفن همراه آنهاست چراکه بسیاری از هکرها با جاسوسی از اطلاعات خصوصی کاربران از شمارههای تماس آنها نیز سواستفاده کرده و با برقراری تماس با افراد ناشناس، موجب افزایش قبض تلفن همراه آنها میشوند.
بنابراین با توجه به اهمیت روزافزون حفاظت از اطلاعات شخصی و امنیت سایبری دستگاههای الکترونیکی و گوشیهای هوشمند، امنیت اطلاعات آنها تبدیل به یکی از بزرگترین دغدغههای بسیاری از کاربران در فضای مجازی شده است.
در این رابطه به تازگی رئیس پلیس فتای تهران بزرگ نسبت به روشهای جدید مجرمان سایبری هشدار داد و از افزایش پروندههای هک و دسترسی غیرمجاز به شبکههای اجتماعی شهروندان خبر داد.
وحید مجید با بیان اینکه یکی از مرسومترین روشهای هک نیز ارسال لینکهای آلوده و ترغیب افراد به کلیک کردن بر روی آن است، گفت این اقدام معمولا منجر به نصب بدافزار بدون اطلاع کاربران در گوشی تلفن همراه یا سیستم رایانه آنان شده و در نهایت منجر به دسترسی غیرمجاز به شبکههای اجتماعی قربانیان میشود.
وی تأکید کرد: برای چنین اقدامی در قانون، مجازات پیشبینی شده است و بر اساس ماده۱ قانون جرائم رایانهای هرکس به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
او در پایان از شهروندان خواست که به پیامهای ناشناس پاسخ ندهند و لینکهای ارسالی از سوی آنان را به هیچ عنوان باز نکنند. همچنین در صورتی که با پیامک برای درخواست واریز وجه و … از طرف دوستانشان مواجه شدند حتما قبل از واریز وجه با او تماس بگیرند.