کبد را با این اشتباهات ناآگاهانه آتش نزنید!

کد خبر: 46219

کبد را با این اشتباه‌ها آتش نزنید و مواد غذایی و رفتارهایی که قاتل سلامتی کبد شماست

یادداشتی از حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در پایگاه تحلیلی‌- خبری درسانیوز؛ مصرف انواع سس‌های صنعتی، چیپس، پفک، نوشابه و استعمال سیگار آسیب‌های جبران ناپذیری را به سلامت کبد وارد می‌کند.
کبد یکی از اعضای رئیسه بدن محسوب می‌شود که وظیفه رساندن تغذیه به اندام‌های مختلف، رشد و نمو بدن را به عهده دارد. همچنین رفتار، نگرش، رژیم غذایی، کیفیت و مقدار غذای مصرفی ما تاثیر مستقیمی روی سلامتی و نشاط کبد دارد.

مصرف مواد غذایی ناسالم، آب آلوده و انجام رفتارهای مضر مانند استعمال سیگار می‌تواند سبب ابتلا به بیماری‌هایی مانند چربی و عفونت کبد، افزایش آنزیم‌های کبد، چاقی و لاغری‌های مفرط، بی‌خوابی، پر خوابی، احساس سنگینی، هپاتیت و سیروز کبدی شود.

کبد در پهلو راست بدن قرار گرفته و بزرگترین غده بدن است که وزن آن در مردان حدود یک‌کیلو و ۳۰۰ گرم تا یک کیلو و ۵۰۰ گرم و در زنان بین یک کیلو تا یک کیلو و ۳۰۰ گرم محسوب می‌شود.

کبد نقش رشد و نمو، پاکسازی سموم بدن و تصفیه خون را بر عهده دارد، و کبد بیش از ۵۰۰ هزار نوع آنزیم ترشح می‌کند و هر آنزیم از چندین نوع اسید آمینه تشکیل شده، کبد مجهز به سلول‌هایی به نام کوپفر است که وظیفه بیگانه خواری را برعهده دارند یعنی چنانچه بزاق دهان و اسید معده نتوانند میکروبی را که در اثر مصرف غذا یا آب آلوده وارد بدن شده است، از بین ببرند، کبد سالم این کار را انجام می‌دهد.

کبد محل ذخیره قند به صورت گلیکوژن و آهن به شکل فریتین است بنابراین در هنگام گرسنگی کبد فرصتی برای پاکسازی و استفاده از مواد غذایی ذخیره شده پیدا می‌کند و پس از مصرف اولین وعده غذایی، آن ماده غذایی سالم و تازه در کبد ذخیره می‌شود. کبد همانند یک فیلتر به مواد غذایی مفید اجازه عبور می‌دهد و مانع از ورود ترکیبات مضر می‌شود.

افراد باید از مصرف انواع تنقلات مانند چیپس، پفک، شکلات، شیرینی، ساندویچ، ترشی، روغن‌های جامد و مایع نباتی، قند و شکر(تمام قند‌های راست‌گرا)، سس‌های صنعتی، برنج فاقد سبوس، ماکارونی، رب صنعتی، گوشت گاو، لبنیات بدون مصلح، نوشابه، مواد غذایی پر چرب و دیر هضم خودداری کنند. همچنین یبوست مزمن نیز نقش موثری در بروز کبد چرب دارد.

استفاده از مواد غذایی ناسالم موجب می‌شود که ریز مغذی‌های مورد نیاز سلول‌های بدن جذب نشود و احساس کسالت و غمگینی در فرد به وجود می‌آید، تجمع این مواد غذایی در نهایت منجر به از کار افتادن کبد می‌شود، همچنین علاوه بر مصرف مواد غذایی مضر استفاده از آب و سرنگ‌های آلوده در ایجاد بیماری هایی مانند هپاتیت وسیروز کبدی نیز دخالت دارد.

اشخاص برای بهره‌مندی از کبدی سالم باید از انواع میوه و سبزیجات سالم و طبیعی مانند کاهو، خیار، جعفری، هویج، روغن زیتون و کنجد، انار، شاتوت، سالاد فصل همراه با لیموترش تازه، طبیعی، روغن زیتون بودار و فاقد سس صنعتی استفاده کنند.

مصرف انواع بذرهای ملین مانند خاکشیر، بارهنگ، تخم ریحان، ترنجبین، کرفس، گیاهانی از قبیل اسطخودوس، بادرنجبویه، کاسنی، شاه‌تره، کدو خورشتی و حلوایی، آلو خورشتی، انجیر، انگور، روزانه شش لیوان آب نیم ساعت پیش از غذا یا ۲ ساعت پس از غذا، تمبر هندی، گوجه سبز به مقدار محدود، مواد لبنی به همراه مسلهاتی مانند شوید، گل‌سرخ، پونه و نعناع، زرد چوبه، گوشت گوسفند جوان و شیرخشت نقش موثری در تقویت و سالم ماندن کبد ایفا می‌کند.

مصرف مخلوطی از عرقیجات شاه تره، کاسنی، کیالک، بومادران، گزنه، کرفس، خارشتر، خارخاسک و گل ختمی به همراه عسل و سرکه سیب سبب پاکسازی بدن از سموم، از بین رفتن جای جوش، چربی‌خون، رفع تب و خارش، باز شدن رنگ رخسار، افزایش نشاط و سلامتی بدن می‌شود که افراد برای تهیه این معجون باید یک لیتر از هر کدام از این عرقیجات را با هم ترکیب کنند و به مدت ۴۰ روز، روزانه سه لیوان از این مخلوط میل کنند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *