کهگیلویه و بویراحمد بیشترین مدارس سنگی را به نام خود زده است.
مسعود رنجبر گزارشگر پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز؛ توسعه زیرساختهای آموزشی، فرهنگی، تربیتی در حوزه آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت خیران، مردم و دولت امکان پذیر میشود.
البته به علت تراکم جمعیتی در روستاها و مهاجرتها هنوز در روستاهایی مدارس سنگی وجود دارد که نیاز است با کمک خیران، دولت و مردم مدارس جدید جایزگزین آنها شوند.
در برخی روستاها مدارس جدید ساخته شده است اما به علت مهاجرت روستاییان به شهرها شمار دانشآموزان به زیر ۱۰نفر رسیده است. در این بین میتوان از خیران مدرسهساز به عنوان نقاط قوت و فرصت استثنایی برای نظام آموزشی کشور نام برد زیرا در صورت استفاده بهینه از این فرصت مهم میتوان شاهد گسترش روز افزون فرهنگ خیرخواهی و نیک اندیشی در کشور بود.
اثربخشی هر چه بیشتر نظام آموزشی، ارتقای روزافزون علم، دانش و فرهنگ در جامعه و گسترش عدالت آموزشی از جمله نتایج مهم تلاش خیران مدرسهساز است.
با این وجود مدرسهسازی به اهتمام همگانی نیاز دارد زیرا دولت به تنهایی قادر نیست فضاهای آموزشی را در در شهرها و روستاها ایجاد کند و همین مورد سبب اهمیت جایگاه خیران مدرسهساز شده است.
۸۰۰ مدرسه زیر ۱۰ دانش آموز دارند
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۹ شهرستان در این استان وجود دارد، میافزاید: در این استان ۱۴منطقه آموزشی با ۱۷۰هزار دانشآموز در ۸هزار و ۵۰۰کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.
سیدرضا حسینی نیک با بیان این که ۲۷۰۰مدرسه در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، تأکید میکند: از این تعداد ۸۰۰ مدرسه روستایی زیر ۱۰ نفر دانشآموز دارند.
او با بیان این که در شهرستانهای بویراحمد، گچساران، کهگیلویه و بخش دیشموک به علت تراکم جمعیت مشکل فضای آموزشی وجود دارد،داه میدهد: استان کهگیلویه و بویراحمد در مقایسه با سایر استانها دارای بیشترین مدارس سنگی با ۲۸۷ فضای آموزشی است.
با توجه به نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی ، ۱۹۰مدرسه انتخاب شده که از این تعداد ۱۰۶سنگی، ۶۰ مدرسه کانکسی، ۱۸پروژه نیمه تمام و ۶۰ پروژه تخریب و بازسازی در دست اجراست.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به همکاری خیران مدرسه از شروع نهضت عدالت آموزشی در استان، میگوید: این مدارس اکنون از ۳۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که با حمایت مالی دولت تا پایان ۱۴۰۴به پایان می رسند و در مجموع با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومان در حال ساخت هستند.
اختصاص اعتبارات عمرانی به نهضت عدالت آموزشی
یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم تأکید میکند: از مجموعه ۳۳ مدرسهای که بنیاد علوی متولی آن است ۵ پروژه آغاز و قرارداد پیمانکاران هم منعقد شده که در مجموع ۵۲ مدرسه تعیین تکلیف شده است. همچنین از مجموع ۵۴ مدرسه باقیمانده ۱۰مدرسه زیر نظر بنیاد امام رضا(ع)، ۱۶مدرسه توسط بسیج سازندگی و مابقی توسط بنیاد علوی اجرا خواهد شد.
او به ضرورت تسریع در پیشرفت پروژههای طرح نهضت عدالت در فضاهای آموزشی اشاره میکند و میافزاید: تمهیدات لازم برای تعیین پیمانکاران پروژههای باقیمانده حداکثر تا ۲۵ خرداد انجام تا در جلسات آتی، گزارش دقیقی از وضع اجرایی هر پروژه ارائه شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به اختصاص ۱۵درصد از اعتبارات ملی نهضت عدالت آموزشی به این استان اشاره میکند و میگوید: با توجه به این که ۱۰درصد از مدارس هدف کشور در این استان قرار دارد، این فرصت باید به بهترین شکل مدیریت شود تا کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استان پیشرو در اجرای این طرح شناخته شود.