یادداشتی از حیدر عضمایی دانشجوی دکترای روانشاسی و پژوهشگر طبسنتی در پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز؛ رفتارهای ناپسند و غذاهایی که میتوانند موجب بیماری میشوند.
رفتارهای ناپسند و غذاهایی که مصرف دراز مدت آنها میتواند موجب از دست رفتن حرارت غریزی و سلامتی و همچنین افراط در مصرف آنها باعث بروز بیماری در انسان شوند عبارتند از: انواع گناهان به عنوان مثال: شرک به خدا، بیاحترامی به پدر و مادر، غیبت، تهمت، حسد، دزدی، قطع رحم، خوردن مشروبات الکلی، قمار، دروغ، کفران نعمت و … ـ از خوردنیها چای سیاه، قهوه، نسکافه، قند و شکر زیاد، روغن نباتی، شیرینیجات قنادی، سس و رب صنعتی، هر چیزی که با قند و شکر تهیه شده باشد، انواع ترشیجات سرکه صنعتی، شور، لبنیات بدون مصلح، زیادهروی در مصرف مرغ و تخممرغ ماشینی، غذاهای زیاد سرخ شده، غذاهای پرحجم و پرچرب، آبیخ، تنقلات مصنوعی(چیپس، پفک، انواع شکلات و کاکائو)، انواع غذاهای ساندویچی سرد و گرم، گوشت گاو پیر، بادمجان زیاد، میوهجات ترش و کال (نارس)، گوجه فرنگی سرخ شده، آب خوردن همراه غذا، نوشابههای گازدار، خوب نجویدن غذا، بد و بیموقع غذا خوردن، کلیه غذاهای سردی بخش و اسیدی، پرخوری، یبوست مزاج، استفاده کردن زیاد از رنگ موهای شیمیایی، سایر مسائل روحی و روانی مثل دیر خوابیدن، عصبانیت هنگام غذا خوردن، نورهای چشمکزن، مکانهای شلوغ و پر سر و صدا، اضطراب و سایر مسائلی که موجب به همریختگی جسمی و روانی انسان میشود.
نکته مهم این است که قسمتی از غذاهایی که در حال حاضر در جامعه به مصرف عموم مردم میرسد طیف عظیمی از مصرف لبنیات است.
پیشنهاد میشود در بیماران ام اس، رماتیسم سرد مفصلی، صرع، خانمهایی که در هفته عادات ماهانه هستند و کسانی که سردی مزاجشان خیلیخیلی بالاست اصلاٌ استفاده نکنند تا بیماریشان شدت نگیرد و از طرف دیگر به سیر درمان اینگونه بیماران کمک شود.
ولی افراد عادی جامعه میتوانند از مصلحات غذایی مانند نعناع، رازیانه، کاکوتی(کهلیک اوتی)، زیره، شوید و غیره به همراه ماست، برنج یا سایر غذاهای سرد استفاده کنند و همچنین پنیر را به همراه بادام یا گردو میل کنند.
این مصلحات علاوه بر برقراری تعادل از نظر گرمی و سردی باعث بهتر جذب شدن آن در بدن میشوند. و همچنین افراد با خوردن مصلحات غذایی دچار دلدرد، نفخ و سایر ناراحتیهای گوارشی نمیشوند.