یادداشتی از محمدمهدی دبیریان گرامی‌داشت روز جهانی میراث ناملموس

کد خبر: 45527

یادداشتی از محمدمهدی دبیریان در پایگاه تحلیلی‌- خبری درسانیوز؛ گرامی‌داشت روز جهانی میراث ناملموس. بر اساس تصمیم چهل‌ودومین نشست کنفرانس عمومی یونسکو در پارسال، ۱۷ اکتبر هر سال(در امسال خورشیدی: ۲۶ مهر)؛ مصادف با سالروز تصویب کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در مجمع عمومی یونسکو را به عنوان روز جهانی میراث فرهنگی ناملموس اعلام […]

یادداشتی از محمدمهدی دبیریان در پایگاه تحلیلی‌- خبری درسانیوز؛ گرامی‌داشت روز جهانی میراث ناملموس.
بر اساس تصمیم چهل‌ودومین نشست کنفرانس عمومی یونسکو در پارسال، ۱۷ اکتبر هر سال(در امسال خورشیدی: ۲۶ مهر)؛ مصادف با سالروز تصویب کنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در مجمع عمومی یونسکو را به عنوان روز جهانی میراث فرهنگی ناملموس اعلام شده است.
جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۶ میلادی با تصویب مجلس شورای اسلامی به کنوانسیون پاسداری از میراث ناملموس پیوسته است و یکی از فعال‌ترین کشورهای جهان در اجرای این کنوانسیون به شمار می‌رود.
قریب ۳ هزار ثبت ملی میراث ناملموس و آمار بیست‌وچهارگانه ثبت‌های جهانی میراث فرهنگی ناملموس و کسب رتبه پنجم جهان در میان تمامی کشورهای عضو این کنوانسیون از حیث تعداد عناصر ثبت شده جهانی از مصادیق توفیق کشور در جامعه جهانی است.

یادداشتی از محمدمهدی دبیریان گرامی‌داشت روز جهانی میراث ناملموس

افتتاح مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس در آسیای‌غربی و مرکزی تحت نظارت یونسکو (مرکز میراث ناملموس تهران)، در ۱۰ نوامبر ۲۰۱۲ و ریاست ایران بر شورای حکام شورای حکام مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای‌غربی و مرکزی، از دیگر مصادیق این توفیق است.
امسال همزمان با این روز؛ تأسیس پایگاه میراث‌جهانی ناملموس و برگزاری برنامه‌های متعددی در این خصوص در پایگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور در دستور کار بوده است.
میراث فرهنگی ناملموس به رسوم، نمایش‌ها، اصطلاحات، دانش، مهارت‌ها و نیز وسائل، اشیا، مصنوع‌های دستی و فضاهای فرهنگی مرتبط با آن‌ها اطلاق می‌شود که اجتماعات، گروه‌ها و در برخی از موارد افراد آنها را به عنوان بخشی از میراث فرهنگی خود می‌شناسند.

این میراث فرهنگی ناملموس که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود، همواره توسط اجتماعات و گروه‌ها در پاسخ به محیط، طبیعت و تاریخ‌ آنها مجدداً خلق می‌شوند و حس هویت و استمرار را برای ایشان به ارمغان می‌آورد.
امیدواریم با تلاش‌های صورت‌گرفته، در سال‌جاری هم با ثبت‌های جدید میراث‌فرهنگی ناملموس در نشست کمیته بین‌الدولی در پاراگوئه در آذرماه پیش‌رو شاهد افتخارآفرینی دیگر برای ایران عزیز باشیم.

یادداشتی از محمدمهدی دبیریان گرامی‌داشت روز جهانی میراث ناملموس
یادداشتی از محمدمهدی دبیریان گرامی‌داشت روز جهانی میراث ناملموس

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *