آمادگی عراق برای عبور زائران ایرانی به عتبات‌عالیات

کد خبر: 1301

مرز بین‌المللی خسروی و منظریه آمادگی کامل برای پذیرای و عبور زاعران ایرانی به کشور عراق را دارد.

به گزارش پایگاه تحلیلی‌- خبری درسا نیوز: عبدالامیر الشمری وزیر کشور عراق گفت: کشور عراق از تمام ظرفیت‌ها و توان داخلی خود برای عبور زائران ایرانی از مرزهای کشورمان برای حضور در مراسم اربعین به این کشور آماده است و استفاده خواهد کرد.
وی در حاشیه بازدید از زیرساخت‌های مرز خسروی و منذریه برای تردد زائران اربعین در گفت‌وگو با خبرنگاران، افزود: به طور قطع ما تمام امکانات لازم را در خدمت زائران قرار خواهیم داد.
وزیر کشور عراق گفت: کشور عراق تمام امکانات و ظرفیت‌های مردمی، اتوبوس‌ها، حمل و نقل و آمبولانس‌ها با تمام توان در خدمت زائران خواهند بود.
عبدالامیر الشمری ادامه داد: پایانه منذریه نیز آماده شده و ۱۲۰ گیت برای پذیرش و خدمات‌رسانی به زائران در این گذرگاه آماده است که این امکان را فراهم کرده تا در هر دقیقه شاهد ورود ۱۲۰ نفر زائر باشیم.
وی افزود: به طور طبیعی مشکلاتی نیز هست اما ما تمام توان خود را به کار گرفتیم تا هیچ مشکلی اتفاق نیفتد و تردد امسال در مرز خسروی به طور شبانه روزی و ۲۴ ساعته خواهد بود.
وزیر کشور عراق گفت: ما امسال در مرز خسروی روزانه کمتر از ۱۰۰ هزار نفر را پذیرش خواهیم کرد.
«احمد وحیدی» وزیر کشور امروز دوشنبه با هدف بررسی میزان آمادگی و بررسی زیرساخت‌های مرز بین‌المللی خسروی برای اربعین حسینی، وارد شهرستان قصرشیرین شد.
در این سفر رییس ستاد مرکزی اربعین، معاون هماهنگ کننده فراجا و رییس قرارگاه اربعین فراجا، معاون عمرانی وزیر کشور و فرمانده مرزبانی کشور وحیدی را در این سفر همراهی کردند و سپس با وزیر کشور عراق و جمعی از همراهان وی آخرین هماهنگی‌ها برای تسهیل در تردد زائران انجام شد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه‌ابریشم بوده است که خسروی‌- منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره‌مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می‌گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین‌المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات‌عالیات است که در گذشته جزئی از راه‌ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی‌- منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می‌کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *