بخوانیم برای کرمانشاه
سوسن امیریپریان گزارشگر پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز؛ مقارن با سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب و با احترام به شعار درخشان «بخوانیم برای ایران»؛ پویش اجتماعی و کارزار رسانهای «بخوانیم برای کرمانشاه» به همت اداره امور بانوان استانداری کرمانشاه، آغاز خواهد شد.
اولین رسانه مکتوب بشر در سنگ نوشته بیستون حک شده است. کرمانشاه این مهد کهن، با پیشینه ارزشمند تاریخی در مقؤله فرهنگ و اندیشه و قلم نخبگان بسیار به خود دیده است. آموختهها و آموزههای بارور شده؛ شاخ و برگ زده و به اکنون رسیده است. اما! حالا این کهن دیار با ۱۴ شهرستان در دل خود، آبستن یک پویش اجتماعی و کارزار رسانهای بزرگ است.
برای آن، اهل دل و قلم و تسهیلگر تابآوری؛ پای کار آمدهاند تا پویش فرهنگی- اجتماعی را متعهد شوند. تا زنان و کودکان و مردم این سرزمین هویت را به آغوش بکشند.
از همین در نشستی صمیمی دکتر مریم اکبری، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه، دکتر محمدرضا مقدسی، مؤسس تسهیلگری تابآوری؛ دکتر پریسا محمدی معاون سابق امور فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل ارشاد اسلامی کرمانشاه، محسن عباسیفرد، رییس انجمن صنفی و حرفهای روزنامهنگاران کرمانشاه صبح امروز دهم اردیبهشت ماه در دفتر امور بانوان با محوریت پویش «بخوانیم برای کرمانشاه» گرد هم آمدهاند.
دکتر مقدسی با اظهار امیدواری میگوید:«این پویش منشأ خیر و برکت و موجب ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقا سطح سواد سلامت و کیفیت زندگی خانواده و بانوان استان کرمانشاه است.»
به گفته دکتر محمدرضا مقدسی«کتاب؛ این رسانه تابآوری، سنگر حفظ هویت است.»
مدیر و مؤسس خانه تابآوری و تسهیل گری در ادامه میگوید: اگر چه در آستانه برپایی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران قرار داریم و همزمانی شکفتن پویش «بخوانیم برای کرمانشاه» تحت امر مدیرکل اداره بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه و با احترام به شعار درخشان(بخوانیم برای ایران) و همگام با نخبگان و بزرگان اهلقلم کرمانشاه برای اولینبار یک رویداد بزرگ فرهنگی را ارج مینهیم.
و به یقین، مطالعه به ارتقا سواد سلامت خانواده کمک میکند و کرمانشاه ظرفیت فرهنگی بالایی در کتاب و کتابخوانی دارد و پویش فرهنگ کتابخوانی میتواند همه اقشار، اصناف، حوزه زنان،مرکز مطالعات خانواده و دانشگاه، بلاگرها، اهالی رسانه دولتی و غیر دولتی و… که با همت خود برای بهبود شرایط زیست اجتماعی روانی کرمانشاه قدم بردارند متعهد و متحد کند.»
کرمانشاه خاستگاه تابآوری کرمانشاه است.
و این داشته، به واسطه تلاشهای ارزنده صاحب تسهیلگری تابآوری است.
اگر چه از سال ۱۳۹۳ طرح تابآوری اجتماعی، در کشور آغاز شد و بر اساس اسناد، دکتر محمدرضا مقدسی تسهیلگر پایه تابآوری و مؤسس آن در کرمانشاه است.
وی بیان میکند:« بر اساس مرکز مطالعات آمار؛ سرانه مطالعه کرمانشاه نسبت به سرانه مطالعه کشوری در جایگاه قابل قبول قرار دارد.»
در واقع تسهیلگر تابآوری، تأکید میکند: «شاید از منظر مدیران کرمانشاهی توسعه با ساخت و ساز پل، بزرگراه و… از مسیر «سازه محور» میگذرد اما باید اذعان داشت پروژههای آموزشی و فرهنگی شاه راه اصلی توسعه پایدار است.»
وی میافزاید:«شایدحفظ هویت و تابآوری اجتماعی و در عین حال مقابله با تهدیدات و مخاطرات برای اهالی این استان حائز اهمیت است و پویش «بخوانیم برای کرمانشاه» میتواند برای کرمانشاه تهدیدها را تبدیل به فرصت میکند.»
دکتر اکبری، مدیر کل اداره بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه نیز در خصوص پویش «بخوانیم برای کرمانشاه» توضیح میدهد:« کتابهای مورد نظر و ارائه شده در این پویش؛ برای نهاد فرمانداریهای نواحی ۱۴ گانه (شهرستانهای کرمانشاه) فرستاده میشود و با آگاهی بخشی به جامعه فعالین اجتماعی، مردم، و سازمانهای مختلف، کتابها در دسترس عموم قرار داده میشود.»
اگرچه دکتر محمدرضا مقدسی مسئولیت ملی دارد اما وی فرزند کرمانشاه است و خود را از فرهنگ و ریشه این آب و خاک میداند دکتر مقدسی میافزاید:« جای خالی پروژههای بزرگ فرهنگی ـ اجتماعی، در کرمانشاه احساس میشود.
استان کرمانشاه با دارا بودن ۱۴ شهرستان با اتحاد و انسجام و همکاری و با شناسایی دوستداران کتاب و اهالی قلم در ارتقا سطح و سلامت روانی و اجتماعی در کشور پیشقدم خواهیم شد و در این پویش فرهنگی-اجتماعی، تیتر یک ما «بخوانیم برای کرمانشاه» است و میان تیترها برای مناطق ۱۴ گانه از این قرار است: «برای صحنه»،«برای گیلانغرب» و گستره این پویش؛ همه شهرستانها با فرهنگ و سنت و… را در بر میگیرد.»
وی ادامه میدهد:«هدف از این پویش گردآوری کتابهایی است که به قلم توانای کرمانشاهیها، نوشته شده است و با توجه به محدودیت منابع مالی، در این پویش تلاش بر این است که ۳ کتاب انتخاب شود و سپس به همت اداره کل خانواده و بانوان استانداری کرمانشاه در مناطق ۱۴گانه سرازیر شده و در اختیار حوزه زنان و خانواده و نهادهای مختلف قرار داده و با رویدادهای مختلف و برپایی باشگاه کتابخوانی،نشست ادبی و مسابقه در قالب خلاصهنویسی، کتابخوانی و… توسط نهاد فرمانداری درمناطق ۱۴گانه کتابهای مورد نظر در این پویش را به نقد و بررسی و چالش علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی قرار خواهد گرفت و در انتهای کار نیز با پوشش رسانههای برخط و مکتوب، نتایج این پویش اعلام و افراد برتر مورد تقدیر قرار بگیرند.
دکتر محمد رضا مقدسی متعهد است که در مقام تسهیلگر و تابآور اجتماعی، در این پویش تمامی مناطق ۱۴گانه استان کرمانشاه را بازدید و رصد نماید.
دکتر پریسا محمدی در این نشست در ادامه سخنان مجری تسهیلگر تابآوری میگوید:«دکتر مقدسی مؤسس خانه تابآوری ایران و تاکنون ۴۲ عنوان کتاب از بهترین نویسندگان جهان را ترجمه کرده است و در حال حاضر هم بزرگترین رویداد تابآوری ایران از مورخه ۱۶ لغایت ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در دانشگاه حکیم نیشابور را در دستور کار خود دارد.»
دکتر محمدی اظهار امیدواری میکند:« با اجرای پویش (بخوانیم برای کرمانشاه) حتی اگر سازمانی به وجود کتابی پی ببرد، یعنی این پویش برنده شده است.»
دکتر محمدی خاطر نشان میکند: «در این پویش یک جلد کتاب با عنوان تابآوری و دو جلد دیگر با عناوین و محوریت روانشناسی کودک و خانواده؛ برای علاقهمندان عرضه خواهد شد.»