بابک ترابی؛ مرزها، قلب تپنده تجارت کرمانشاه

کد خبر: 17196

کمبود زیرساخت و مناسب نبودن وضعیت این مرزها را نگران کننده دانست که می‌تواند صادرات استان کرمانشاه را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش پایگاه تحلیلی‌- خبری درسانیوز به نقل از روابط‌عمومی اتاق بازرگانی کرمانشاه؛ بابک ترابی نائب رئیس اتاق کرمانشاه به ظرفیت‌های تجاری قابل توجه پنج مرز رسمی استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: کمبود زیرساخت و مناسب نبودن وضعیت این مرزها را نگران کننده دانست که می‌تواند صادرات استان کرمانشاه را تحت تأثیر قرار دهد.
وی افزود: کرمانشاه نزدیک به ۴۰ درصد از سهم صادرات ایران به عراق را به خود اختصاص می‌دهد و از سوی دیگر تجار، بازرگانان و تولیدکنندگان قوی و باسابقه‌ای در استان کرمانشاه داریم.
نائب رئیس اتاق کرمانشاه گفت: با توجه به پیشینه تجارت در استان کرمانشاه اکنون باید سهم بیشتری از میزان صادرات کشور را خصوصاً به عراق به خود اختصاص می‌دادیم.
ترابی با بیان اینکه کمتر استانی در کشور داریم که پنج مرز رسمی داشته و با هر دو بخش مرکزی و اقلیم عراق همجوار باشد، تاکید کرد: مرزها دسترسی مناسبی به همه بازار عراق برای ما فراهم می‌کنند و در واقع قلب تپنده تجارت کرمانشاه هستند.
وی از چند عامل مهمی عنوان کرد که روند تجارت استان کرمانشاه را کند کرده است و افزود: یکی از مهم‌ترین این موارد مناسب نبودن زیرساخت‌های مرزی استان کرمانشاه است.
نائب رئیس اتاق کرمانشاه از کارکرد ملی مرزهای استان کرمانشاه عنوان کرد که در بسیاری از مواقع کالاهای اظهار شده در سایر گمرکات کشور نیز از مرزهای کرمانشاه خارج می‌شود و گفت: اما متاسفانه مرزهای ما از اعتبارات ملی بهره چندانی نبرده‌اند و اعتبارات استانی نیز برای بهبود زیرساخت‌های پنج مرز کافی نیست.
ترابی به این نکته نیز اشاره کرد که تعدد مرزهای استان کرمانشاه اگرچه یک مزیت به شمار می‌رود اما باعث شده روند ارتقا زیرساخت‌های این مرزها کند شود و از سوی دیگر طرح جامع برخی از مرزهای استان کرمانشاه هنوز تعیین تکلیف نهایی نشده است.
وی از موارد دیگری که در کنار مناسب نبودن زیرساخت‌ها بر روند صادرات اثرگذار است نیز عنوان کرد و افزود: نبود حمل یکسره و فرآیند زمانبر تخلیه و بارگیری باید یکبار برای همیشه تعیین تکلیف شود زیرا این روند در تمام کشورهای پیشرفته دنیا منسوخ شده است.
ترابی معتقد است در صورت برقراری حمل یکسره کالا از مرزها تا مقصد نهایی، نه تنها شاهد آسیب به بارهای صادراتی نیستیم بلکه صادرکنندگان و تجار نیز هزینه کمتری را متحمل می‌شوند.
نائب رئیس اتاق کرمانشاه از موازی کاری و تعدد مراجع تصمیم‌گیری در مرزها هم به عنوان چالش دیگری یاد کرد که بر فرآیند صادرات اثرگذار بوده و لازم است مدیریت واحد در مرزها هرچه زودتر اعمال شود.
ترابی در پایان خواستار توجه ویژه به مرزهای استان کرمانشاه با همکاری دولت و مجلس شد و گفت: بخش خصوصی هم در صورت فراهم بودن زیرساخت‌ها آمادگی سرمایه‌گذاری در مرزها را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *