بازارهای جدید در آفریقا، آمریکای‌لاتین و شرق‌آسیا را بزودی شناسایی خواهیم کرد

کد خبر: 2877

در حال شناسایی بازارهای جدید در آفریقا، آمریکای لاتین و شرق آسیا هستیم و انتظار نداشته باشید تمام توافقات یکی دو ماهه اجرایی شود.

به گزارش پایگاه‌ تحلیلی‌- خبری درسانیوز: مهدی صفری معاون اقتصادی و دیپلماسی وزارت امور خارجه گفت: بازارهای جدید را در آفریقا، آمریکای لاتین و شرق آسیا شناسایی می‌کنیم و بعد از هرسفر آقای رئیس‌جمهور تک‌تک توافق‌ها را پیگیری می‌کنیم.
وی درمورد اقدامات این معاونت برای مقابله با تحریم‌ها در شرایط اقتصادی کشور افزود: همه اقتصاد کشور که به ما وابسته نیست. اما در بخش مورد فعالیت ما، بازارهای جدید را در آفریقا، آمریکای لاتین و شرق آسیا شناسایی می‌کنیم.
معاون اقتصادی و دیپلماسی وزارت امور خارجه گفت: بعد از هر سفر آقای رئیس‌جمهور تک‌تک توافق‌ها را پیگیری می‌کنیم. برخی می‌گویند این توافقات اجرایی شده یا نشده است. می‌توانند سوال کنند این توافقنامه با کشورهایی که امضا شد، در چه وضعیتی است؟ ما هم ریزتوضیحات را بدهیم که به چه صورتی توافقات در حال انجام است.
صفری ادامه داد: اما این انتظار را نداشته باشند که وقتی آقای رئیس‌جمهور از سفر برمی‌گردند، تمام توافقات در عرض یک یا دو ماه اجرایی شود.
معاون اقتصادی و دیپلماسی وزارت امور خارجه گفت: زیرا رفتن و آمدن یک هیأت به کشورها و پیگیری توافقات یک پروسه دارد. فرض کنید ما در یک کشور قراردادی امضا کردیم که کارخانه آمونیاک ایجاد شود.
صفری ادامه داد: این روند آغاز شده و حداقل یکسال تا یکسال و نیم راه‌اندازی آن طول می‌کشد. یا اینکه کارخانه تراکتورسازی یا ماشین‌سازی‌ در یک کشور راه افتاده یا کدام نیسان‌مان را صادر کنیم و یا کار پروسه کشت فراسرزمینی، همه این‌ها شروع شده و در حال اجرا است.
وی افزود: بنابراین اقدامات هر روز به وسیله وزارت خارجه، معاون اول و دفتر رئیس‌جمهور پیگیری می‌شود و با تک‌تک سفرا و وزارت‌خانه‌های همراه، پیگیر هستیم تا توافقات اجرایی شود.
صفری در پاسخ به این سوال که در صورت پیوستن احتمالی ایران به گروه بریکس، چه پتانسل‌های اقتصادی در دسترس است که می‌توانیم از آن استفاده کنیم، گفت: یکی مسائل مالی است و دیگری موضوع کار با پول محلی و کشوری اعضای بریکس که این کار را می‌توانیم انجام دهیم و این موضوعی است روی آن صحبت شده و در درازمدت روی آن کار می‌کنند. ما هم‌جزو مشتاقان آن هستیم که یک ارز واحد به غیر از دلار ایجاد کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *