به گزارش پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز؛ پیشبینی اندیشکده آمریکایی: سال ۲۰۲۵ پر از شگفتی خواهد بود.
اندیشکده در توصیف سال ۲۰۲۴ نوشت که سال گذشته شاهد کمبود تحولات ژئوپلیتیک مهم نبودیم، ورود سوئدی که سالها بیطرف بود به ناتو، نفوذ نیروهای اوکراین به منطقه کورسک روسیه، حملات اسرائیل و ایران و نیز لبنان، انتخاب مجدد «دونالد ترامپ»، سقوط «بشار اسد» در سوریه و استیضاح رئیسجمهور کرهجنوبی و پس از اعلام حکومت نظامی.
«شورای روابط خارجی» مهمترین تحولات جهانی برای سال ۲۰۲۵ را برشمرد و سال آینده میلادی را «سال انتظار غیرمنتظرهها» نامید.
این اتاق فکر آمریکایی نوشت: البته اگر گذشته را پیشدرآمد بدانیم، سال پیش رو پر از شگفتی – برخی خوب و برخی بد – خواهد بود که هیچکس نمی تواند پیشبینی کند. در سال ۲۰۲۵، کلیشه قدیمی همچنان صادق خواهد بود «منتظر غیرمنتظرهها باشید.»
این اندیشکده در توصیف سال ۲۰۲۴ نوشت که سال گذشته شاهد کمبود تحولات ژئوپلیتیک مهم نبودیم، ورود سوئدی که سالها بیطرف بود به ناتو، نفوذ نیروهای اوکراین به منطقه کورسک روسیه، حملات اسرائیل و ایران و نیز لبنان، انتخاب مجدد «دونالد ترامپ»، سقوط «بشار اسد» در سوریه و استیضاح رئیسجمهور کره جنوبی و پس از اعلام حکومت نظامی.
در بخشی از این گزارش در مورد آینده خاورمیانه نیز آمده است: به نظر میرسد که خاورمیانه آماده است تا عنوان خبرها را به خود اختصاص دهد. آیا سوریه پس از اسد میتواند گروههای مخالف پراکنده را متحد کند؟ یا همچنان بهعنوان یک دولت شکستخورده باقی خواهد ماند که این بار توسط اسلامگرایان اداره میشود؟ سرنوشت سوریه نه تنها آینده ۲۳ میلیون نفر از مردم این کشور را تعیین خواهد کرد، بلکه تأثیر قابل توجهی بر همسایگان آن مانند ترکیه، عراق، اردن، لبنان و اسرائیل خواهد داشت.
این اتاق فکر مهم ایالات متحده برخی اتهامات پیشین را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح و ادعا کرد: آیا ۲۰۲۵ سالی خواهد بود که ایران به دنبال توسعه توانمندی واقعی هستهای خود برود؟
شورای روابط خارجی در مورد آینده اوکراین و جنگ در این منطقه نیز عنوان داشت: ترامپ قول داده است که به این درگیری پایان دهد، اما حقیقت این است که چشماندازهای اوکراین و روسیه برای یک توافق کاملاً متفاوت است و «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه، تمایلی به مذاکره جدی نشان نداده است.
گزارش در مورد موضع چین در قبال تایوان هم اینگونه پیشبینی کرده است که چین همچنان بر تایوان متمرکز است. هفته گذشته، چین بزرگترین تمرینات نظامی دریایی خود در دهههای اخیر را برگزار کرد. این تمرینات که شامل تقریباً ۹۰ کشتی بود، گویا برای ارسال این پیام طراحی شده بود که پکن توانایی محاصره تایوان و جلوگیری از کمکرسانی متحدان ایالات متحده به این جزیره را دارد.
گزارش در مورد پیامدهای بازگشت ترامپ بر موضوع تایوان آورده است: بازگشت دونالد ترامپ به ریاست جمهوری تأثیرات متضادی برای تایوان خواهد داشت. از یک سو، رئیسجمهور منتخب قول داده است که رقابت ایالات متحده با پکن را تشدید کند. از سوی دیگر، به نظر میرسد که او هیچ علاقهای به جزیره دموکراتیک تایوان ندارد و از موفقیت آن در تبدیل شدن به یک قدرت بزرگ در صنعت نیمهرساناها، به ضرر ایالات متحده، انتقاد کرده است.
این گزارش همچنین نکاتی را در مورد تحولات سال ۲۰۲۵ در قارههای آفریقا و آمریکای لاتین در کنار چالشهای اقتصادی جهان، نگرانیهای رهبران تجاری، خوشبینی به اقتصاد ایالات متحده و آینده تکنولوژی و نوآوریها بیان کرده است.