محسن عباسیفرد گزارشگر پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز؛ ادامه حواشی انتخاب مهدی جمالی نژاد به استانداری اصفهان؛ وفاق ملی یا فشار پایداری؟
روند انتخاب و انتصاب استانداران ادامه دارد و خالی از حاشیه و واکنش نبوده است. در حقیقت، انتقادات نسبت به انتخاب محمدرضا باباییدره، استاندار اصولگرای اصفهان کمی فروکش کرده بود که خبر رای هیأت دولت به مهدی جمالینژاد برای تصدی استانداری اصفهان منتشر شد.
درگیری میان فعالان سیاسی در فقره انتصاب استاندار اصفهان کمی شدیدتر بود. چرا که از مدتی قبل و با تمام شدن مرحله گذار از دولت سیزدهم به چهاردهم، انتصاب این چهره مورد حمایت یکی از نمایندگان مجلس عضو پایداری قرار گرفت. تا جایی که منتقدان میگویند این انتصاب تحت فشار لابی پایداری انجام شده است. در نقطه مقابل، دیگرانی هستند که از انتخاب مهدی جمالینژاد به عنوان استاندار اصفهان استقبال کردند.
در طیفشناسی واکنشدهندگان به این انتخاب میتوانیم اصولگرایان، نیروهای میانهرو و اصلاحطلب را ببینیم. اصولگرایان از این انتخاب استقبال کردند، میانهروها خواستار توجه به عملکرد پیش روی استانداران و در این مورد خاص سوابق جمالینژاد در دولتهای مختلف را یادآور شدند و بخشی از اصلاحطلبان نیز نسبت به این موضوع اعتراض شدیدی داشتند. اعتراض اصلاحطلبانی که معتقدند جمالینژاد با لابی پایداری منصوب شد، از این بابت است که نیروهای تندرو اصولگرا و در صدر آنان جریان پایداری مهمترین مخالفان پزشکیان هستند.
گزینه تحت حمایت نماینده جنجالی
امیرحسین بانکیپور، نماینده اصفهان در مجلس، همان عضو پارلمان است که حمایتش از جمالینژاد جنجالآفرین شد. فعالان سیاسی این استان طی چند هفته گذشته، از تلاش این نماینده برای انتخاب جمالینژاد خبر میدادند.
بانکیپور به عنوان یکی از طراحان و حامیان لایحه عفاف و حجاب شناخته میشود که اسفند ۱۴۰۲ اظهاراتش درباره کسر جریمه سه میلیون تومانی از حساب افراد بیحجاب خبرساز شده بود.
بانکیپور یکم مهرماه گفته بود: «طبق گفته هفته گذشته معاون پارلمانی رئیس جمهور جمالینژاد بیشترین احتمال استانداری اصفهان را دارد.
به نظر میرسد جمالینژاد به دلیل تعامل با همه دولتها فارغ از جنبه سیاسی گزینه مناسبی است، امروز انتخاب جمالی نژاد آزمون وفاق است، زیرا به جای انتخاب گزینههای سیاسی یک چهره فرا جناحی و ملی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات اصفهان در ارتباط با استانهای دیگر است، گفت: «اگر استاندار ما رابطه خوبی با استانهای دیگر داشته باشد خیلی از این مشکلات را میتواند حل کند و جایگاه آقای جمالی نژاد در وزارت کشور نیز جایگاهی بوده که با تمام استانها ارتباط داشته و روحیه ایشان نیز به گونهای است که میتواند کارها را جلو ببرد.»
اصفهان چه میگوید؟
مرور روزنامههای اصفهان نیز به ما واکنشهای مختلفی را نشان میدهد. روزنامهای مثل کیمیای وطن یک خبر کوتاه در صفحه ۳ را به این موضوع اختصاص داد و روزنامهای مثل نصف جهان، عکس یک خود را به این موضوع اختصاص داد. اصفهان امروز، اما از تبریک یا تخریب دوری کرد و ترجیح داد سرمقاله امروز خود را به بحرانهای پیش روی استاندار فعلی اختصاص دهد.
اصفهان امروز نوشت: «آقای استاندار آب و محیطزیست برای اصفهان در شرایط بحرانی قرار ندارد؛ بلکه سالها پیش شرایط بحران را پشت سر گذاشته و اکنون شرایط به مرز فاجعه رسیده است. آقای استاندار روزهای سرد سال بسیار نزدیک است و ریههای اصفهان گنجایش مازوت سوزی را دیگر ندارد. آقای استاندار شما خود فرزند این دیار هستید، زمین اصفهان تاب و توانش را دیگر ازدستداده و جبران آن نیازمند دغدغهمندی و تصمیمات بهشدت فوری است. آقای استاندار شاخص بیکاری استان اصفهان را قبل از حضور در ساختمان خیابان باغ گلدسته نگاه کنید تا روزی که قرار باشد این ساختمان را ترک و صندلی را به نفر بعدی تحویل دهید سربلند از آزمونپذیرش این سمت بیرون بیایید. آقای استاندار اصفهان میتواند بهشت سرمایهگذاری باشد؛ اما همچنان سرمایهگریزی از این استان بیداد میکند. آقای استاندار توان پذیرش صنعتی جدید در این استان به لب رسیده؛ اما صنایعی پاک همچون گردشگری همچنان در این خطه محجور ماندهاند. آقای استاندار اصفهان را در عمل تبدیل به قطب علم و فناوری کنید. آقای استاندار کار در این استان بسیار است عزمتان را برای نجات این دیار جزم کنید چرا که اصفهان زیر تیغ فاجعه قرار دارد.»
اصفهان زیبا دیگر روزنامهای بود که سرمقاله خود را به این انتصاب اختصاص داد و رویکردی مثبت به انتصاب جمالینژاد داشت.
لابی پایداری یا وفاق ملی؟
مهدی جمالینژاد اگرچه یک چهره اصولگراست، اما برخی او را بیشتر یک چهره تکنوکرات میدانند تا یک چهره سیاسی. او سابقه شهرداری اصفهان و یزد، ریاست سازمان شهرداریها و دهیاریها و معاونت عمرانی وزیر کشور از دولت روحانی تا رئیسی را بر عهده دارد.
اسکندر مومنی وزیر کشور هم او را در جایگاه خود ابقا کرده بود. باید منتظر ماند و دید که استاندار اصفهان چه عملکردی از خود نشان میدهد. او هفدهمین استاندار این استان است که پیش از این نامهایی مانند اسحاق جهانگیری و غلامحسین کرباسچی عهدهدار این مسئولیت بودند.
میانهروهای حامی پزشکیان انتخاب یک چهره اصولگرا به عنوان استاندار را در مسیر وفاق تعریف میکنند. باید منتظر ماند و دید که استاندار جدید این استان مهم چه عملکردی از خود نشان میدهد.