محسن عباسیفرد گزارشگر پایگاه تحلیلی- خبری درسانیوز؛ هوا بس ناجوانمردانه آلوده است؛ مسئولان نسخه تعطیلی میپیچند.
آسمان خوزستان سالهاست به چتری خاکستری و آلوده روی سر مردم بدل شده و شرایط سختی ایجاد کرده که با گذشت زمان نه فقط از شدت آن کاسته نشده است، بلکه هر روز بر شدت آن افزوده هم میشود.
هر نفس، ذرات معلق و گازهای سمی آلوده به جسم و جان نحیف مردم وارد میکند. ریههای مردم با دود فلرهای نفتی و کورههای صنایع میسوزد و مسئولان نسخه تعطیلی میپیچند!
جالب اینکه تعطیل کردن مکرر مدارس و مراکز آموزشی اگر چه به نظر میرسد دوایی برای درد است اما خود دردی بر رنجها افزوده و سبب شده است به عنوان یکی از عوامل پایین بودن رتبه خوزستانیها در کنکور مطرح شود.
هوای آلوده خوزستان به یک بحران روزمره بدل شده است؛ بحرانِی که نه فقط زندگی انسانها را تهدید میکند بلکه آیندهای تاریک و پر از بیماریهای مُهلک را برای نسلهای آینده رقم میزند.
به گفته مسئولان خوزستان، آلودگی هوا در شهرستان اهواز و استان خوزستان دارای عوامل متعددی است که از جمله آن میتوان به وجود صنایع بزرگ، کارخانههای سیمان، گازهای مشعل، سوزاندن بقایای کشاورزی، برداشت سیاه مزارع نیشکر، پسماندها و سوختهای غیر استاندارد اشاره کرد.
بهسوزی فِلرها
۵۰مشعل نفتی در حریم شهر اهواز قرار دارد که در نشست ستاد اضطراری آلودگی هوا اعلام شد برای کاهش مشعلها ۲۶فلر بهسوزی میشود البته باید به این مساله اشاره کرد که در بهسوزی هیچ گونه کاهش آلودگی انجام نمیگیرد و فقط دود سیاه به دود سفید تغییر رنگ پیدا میکند. تعداد روزهای هوای قابل قبول اهواز در سال جاری تا ۲۳آبان ماه، ۱۲۵روز بوده و این در حالی است که هیچ روز پاکی در این کلانشهر ثبت نشده است.
در همین باره مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر درباره اجرای قانون هوای پاک در خوزستان میگوید: در طول سال باید پیگیر موضوعات مختلف به ویژه در بحث جلوگیری از ترویج و توسعه آلایندههای زیستمحیطی باشیم. گازهای همراه نفت، سرمایه کشور هستند اما از طرفی آلودگی زیست محیطی دارند که پالایشگاهNGL هویزه در همین باره راهاندازی شده است.وی می افزاید: در قانون بودجه به صراحت نوشتهایم که گازهای همراه باید جمع آوری شوند، برای وزارت نفت جریمه هایی در نظر گرفتهایم که اگر گازهای ترش جمع آوری نشود، شامل اعمال جریمه خواهند شد.
وی با بیان این که قانون هوای پاک ملزوماتی دارد که توسعه حمل و نقل عمومی یکی از آنهاست، میافزاید: برای توسعه حمل و نقل عمومی، در سالهای گذشته در بودجه ۲۵هزار و ۱۸ میلیارد تومان، برای سال آینده هم ۲۵هزار و ۳۶ میلیارد تومان بودجه اختصاص دادهایم.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه میدهد: تعطیلی، راهکار رفع آلودگی هوا نیست و موضوعهای باید اساسی حل شوند لذا قانونگذار و ما در مجلس این را مشخص کردهایم؛ باید به این مساله حواسمان باشد که سلامتی مردم خط قرمز ما باشد.
وی در ادامه با بیان این که تعطیلی تنها راهکار درست و صحیح نیست، میافزاید: باید به فکر معیشت کارمندان و کارگران باشیم اما همه کسب و کارها دولتی نیستند و اگر تعطیلی صورت گیرد حقوق ندارند بنابراین باید به فکر این قشر هم باشیم.