برگزاری مسابقه استارت‌آپی برای توسعه مقاصد جزیره‌ای توسط سازمان جهانی گردشگری

کد خبر: 17514

گزارش: لیلا امیری -گردشگری یکی از مهم‌ترین روش‌های امرار معاش جزایر است. این حوزه به فعالیت اصلی اقتصادی برای بسیاری از جزایر در سراسر جهان تبدیل شده که فرصت‌های شغلی مهمی را ایجاد کرده و درآمدهای ارزی قابل توجهی را به ارمغان می‌آورد.

لیلا امیری گزارشگر و خبرنگار پایگاه تحلیلی‌- خبری درسانیوز: سازمان جهانی گردشگری با همکاری موسسه نمایشگاه‌های جزایر قناری، یک رقابت استارت‌آپی برای ارائه مدل‌های کسب و کار نوآورانه و پایدار در مقاصد گردشگری جزیره‌ای برگزار می‌کند.

سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) و مؤسسه نمایشگاه‌های جزایر قناری (INFECAR) در این رقابت استارت‌‌آپی همکاری می‌کنند تا پایدارترین، مبتکرانه‌ترین و نوآورانه‌ترین مدل‌های کسب و کار را تهیه کنند تا پاسخ‌ها و راه‌حل‌های هوشمندانه‌ای را برای چالش‌های پیچیده‌ای که مقصدهای جزیره‌ای، به خصوص پس از عواقب ویروس کرونا، با آن روبرو هستند، ارائه دهند.

گردشگری یکی از مهم‌ترین روش‌های امرار معاش جزایر است. این حوزه به فعالیت اصلی اقتصادی برای بسیاری از جزایر در سراسر جهان تبدیل شده که فرصت‌های شغلی مهمی را ایجاد کرده و درآمدهای ارزی قابل توجهی را به ارمغان می‌آورد.

موقعیت خاص جغرافیایی و غنای طبیعی و فرهنگی بی‌نظیر جزایر، آن‌ها را برای بازدیدکنندگان منحصربه‌فرد می‌سازد، اما در عین حال، آن‌ها را با چالش‌ها و آسیب‌پذیری‌های خاصی هم روبه‌رو می‌کند که اثرات مخرب همه‌گیری کوید ۱۹ هم بر آن افزوده می‌شود.

بنابراین، سرمایه‌گذاری در گردشگری پایدار در جزایر تنها راهی است که تضمین می‌کند این بخش به پیشرفت رفاه اجتماعی- اقتصادی ادامه می‌دهد و در عین حال از اکوسیستم‌های شکننده‌شان نیز محافظت می‌کند.

رقابت استارت‌‌آپی سازمان جهانی گردشگری در نظر دارد کارآفرینان و ذی‌نفعان را که می‌توانند راه‌حل‌های نوآورانه و هوشمندانه‌ای را برای مقاصد جزیره‌ای به روشی پایدارتر ارائه دهند، حمایت کند. این فراخوان افرادی را شناسایی و حمایت می‌کند که از طریق توسعه راه‌حل‌ها و محصولات گردشگری نوآورانه و هوشمند، به بهبودِ تاب‌آوری اکوسیستم گردشگری مقاصد جزیره‌ای کمک کنند.

از فینالیست‌های منتخب دعوت خواهد شد تا راه‌حل‌های خود را در مقاصد گران کاناریا، جمع‌الجزایر قناری، اسپانیا در ۱۶ مارس ۲۰۲۳ (برابر با ۲۵ اسفند ۲۰۲۴) ارائه کنند.

جزایر قناری با میراث‌فرهنگی و میراث طبیعی غنی، تنوع زیستی منحصر به فرد (۴۰ درصد آن منطقه حفاظت شده است)، آب و هوای ویژه، غذاهای سنتی متنوع و شهرهای پر جنب و جوش شناخته می‌شود که این جزایر را به کانون توریستی و مقصد گردشگری پیشرویی تبدیل می‌کند که هرساله میلیون‌ها گردشگر را پذیرا می‌شود.

بخش‌های رقابت

دسته ۱: فناوری عمیق؛

فناوری‌های جدید به‌کار رفته برای کسب پایداری: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که روز به روز وابستگی و ارتباطش با سایر اجزا بیشتر می‌شود و پیشرفت‌های دیجیتالی نحوه اطلاع‌رسانی و رفتار ما را تغییر می‌دهند و این وضعیت نیازمند نوآوری است.

فناوری به ما کمک می‌کند تا تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و زیست‌محیطی خود را بهتر مدیریت کنیم. علاوه بر این، اگر این موارد به خوبی مدیریت شود، گردشگری می‌تواند به عنوان عاملی برای تغییرات مثبت برای شیوه‌های زندگی، مقاصد و الگوهای مصرف و تولید پایدارتر عمل کند.

اختلال بی‌سابقه در این بخش که ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹ بود، مستلزم آن است که فناوری‌ها، ابزارها و ظرفیت‌های دیجیتال جدید برای تسریع تغییر پایداری توسعه داده شوند. پایداری، دیگر نباید تنها بخش مهمی از گردشگری باشد، بلکه باید به هنجار جدیدی برای هر تمام بخش‌ها تبدیل شود و این امر به ویژه برای مقاصد جزیره‌ای اهمیت دارد.

مقاصد جزیره‌ای باید گردشگری ناشی از کووید-۱۹ را با پذیرش و حمایت از توسعه فناوری‌های جدید و ابزارهای دیجیتال برای نیازهای بسیار خاص خود متحول کنند. ما به دنبال استارت‌آپ‌های نوآورانه‌ای هستیم که می‌توانند با استفاده و توسعه فناوری‌های جدید و ابزارهای دیجیتالی که برای پایداری در یک بافت جزیره‌ای خاص به کار می‌روند، به مقصدهای جزیره برای دستیابی و تسریع این تغییر کمک کنند.

دسته ۲: نوآوری و دیجیتالی‌سازی برای مقصدهای جزیره‌ای

بازسازی گردشگری فرصتی برای تحول با تمرکز بر اعمال نفوذ آن بر مقاصد جزیره‌ای و ایجاد جوامع و مشاغل انعطاف‌پذیرتر از طریق نوآوری، دیجیتالی شدن، پایداری و مشارکت است. ما به دنبال استارت‌آپ‌هایی هستیم که راه‌حل‌های هوشمندی را توسعه می‌دهند که از نوآوری و فناوری‌های دیجیتال بهره می‌برند و فرصت‌هایی را برای تقویت انعطاف‌پذیری، بهبود فراگیری، توانمندسازی جامعه محلی و مدیریت کارآمد منابع، از جمله اهداف دیگر در دستور کار توسعه پایدار گسترده‌تر و به‌طور خاص برای مقاصد جزیره‌ای طراحی شده‌اند.

اهداف رقابت

هدف از این مسابقه، جلب توجه ویژه استارتآپ‌ها و کارآفرینان از سراسر زنجیره ارزش گردشگری برای تسهیل ارائه راه‌حل‌های نوآورانه و هوشمند برای چالش‌های پیچیده‌ای است که بخش گردشگری و به خصوص مقاصد جزیره‌ای با آن مواجه است.

زمان‌بندی

رقابت استارت‌‌آپ‌ها از ۱۲ ژانویه ۲۰۲۳ (برابر با ۲۲ دی ۱۴۰۱) آغاز شده است و شرکت‌کنندگان تا ۲۷ فوریه ۲۰۲۳ (برابر با ۸ اسفند ۱۴۰۱) فرصت دارند تا آثار خود را ارسال کنند. فهرست فینالیست‌های رقابت‌ها در ۳ مارس ۲۰۲۳ (برابر با ۱۲ اسفند ۱۴۰۱) اعلام خواهد شد و برنامه‌های شتاب‌دهی و راهنمایی آن‌ها در ۱۵ مارس ۲۰۲۳ (برابر با ۲۴ اسفند ۱۴۰۱) برگزار می‌شود. ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ برابر ۱۶ مارس ۲۰۲۳ نیز مراسم اختتامیه در جزایر قناری برگزار خواهد شد.

شرکت‌کنندگان

از استارت‌‌آپ‌های که شرایط زیر را دارند، دعوت می‌شود در در این رقابت شرکت کنند: ماهیت نوآورانه – ابتکاری دارند و راه‌حل‌های ارزش افزوده و پایدار برای بخش گردشگریِ مقاصد جزیره‌ای ارائه می‌دهند، تأثیر فناوری‌های جدید به ویژه در زمینه اقتصادهای آبی و سبز را مهار می‌کنند، مدل‌های تجاری جایگزین و مکمل برای مهار تأثیر اقتصادی گردشگری در مقاصد جزیره‌ای ارائه می‌کنند، مقیاس‌پذیر هستند، ظرفیت رشد بین‌المللی و ظرفیت به‌کارگیری در مقاصد جزیره‌ای را دارند، یک استارت‌‌آپ در مراحل اولیه یا سری A باشند، حداقل یک محصول ماندگار یا ایده‌ای داشته باشند که آماده توسعه و تامین مالی باشد، یک طرح آزمایشی و تجاری آزمایش‌ شده داشته باشد،
یک تیم تمام وقت داشته باشد، بر ترویج دیجیتالی شدن، نوآوری در حفظ محیط‌زیست و تأثیر آن بر جوامع محلی تاکید داشته باشد، از همه راه‌های نوآوری استقبال کند: روش‌ها، فرآیندها، مدل‌های حکومتی، ابتکارات تأثیر اجتماعی و فناوری‌های جدید.

مزایای شرکت در رقابت:

فرصتی برای ارائه راه‌حل خود در UNWTO Tourism Tech Adventures در گرن کاناریا، اسپانیا در ۱۵-۱۶ مارس ۲۰۲۳ خواهید داشت،
UNWTO و شرکای برتر به شما مشاوره خواهند داد، برای راه اندازی کسب و کار شما پشتیبانی مناسب ارائه خواهد شد، عضو شبکه نوآوری UNWTO خواهید شد.
فرصت‌های بورسیه برای آکادمی آنلاین گردشگری به دست خواهید آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *