بوم‌گردی‌ها محور اصلی و زنجیره اقتصادی روستاست

کد خبر: 45534

خراسان‌جنوبی ۹ اثر ثبت جهانی و ۱۰۵۰ اثر ثبت ملی دارد، دو روستای صنایع‌دستی که ثبت جهانی و ثبت ملی شده‌اند و هدف از برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌ها معرفی همین ظرفیت‌هاست.

محمدمهدی دبیریان گزارشگر پایگاه تحلیلی‌- خبری درسانیوز؛ بوم‌گردی‌ها محور اصلی و زنجیره اقتصادی روستاست؛ فعال بودن ۲۷۰۰ پروژه میراث‌فرهنگی در کشور.
مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: حوزه بوم‌گردی‌ها محور اصلی و زنجیره اقتصادی روستاهاست.
احمد تجری در افتتاحیه‌ چهارمین رویداد ملی تجربی و آموزشی خانه‌های بوم‌گردی ایران، بیان کرد: در جریان جذب گردشگران و اقامت در خانه‌های بوم‌گردی، روستاییان می‌توانند اقدام به فروش محصولات کشاورزی و دامداری و صنایع‌دستی کنند.
مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری کشور، با اشاره به فعال بودن ۲۷۰۰ پروژه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در کشور، گفت: حدود ۵۰۰ مورد از این پروژه‌ها مربوط به حوزه بوم‌گردی‌هاست.
او گفت: انسجام و همدلی بخش خصوصی، دولتی، انجمن بومگردی‌ها و رسانه در برگزاری چهارمین رویداد ملی تجربی و آموزشی خانه‌های بوم‌گردی ایران اقدامی مؤثر و بی‌بدیل است.
تجری با بیان اینکه تمام شهرستان فردوس دست به دست هم داده‌اند تا در جریان این رویداد ملی جلوه‌گر شعار فردوس شهری برای گردشگری باشند، افزود: خانه‌های بوم‌گردی، نماد مأموریت وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.
مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری کشور با بیان اینکه خانه‌های بوم‌گردی بناهای میراثی و تاریخی هستند و یا از معماری‌های اصیلی ایرانی بهره گرفته‌اند، تصریح کرد: نکته قابل توجه در خانه‌های بوم‌گردی این است که از بوم منطقه گرفته می‌شوند.
او با بیان اینکه در نمای داخلی خانه‌های بوم گردی از هنرهای بومی و صنایع‌دستی منطقه استفاده می‌شود، ادامه داد: بهره‌مندان این اقامتگاه‌ها گردشگرانی هستند که در جهت معرفی ظرفیت‌ها نقش مؤثری دارند.
تجری یکی از اقدامات اصلی در افزایش کیفیت ارائه خدمات مناسب به گردشگران را برگزاری دوره‌های آموزشی و تبادل اطلاعات دانست.
تصویب سند فصل گردشگری خراسان جنوبی گامی مهم در معرفی هرچه بیشتر استان
هادی شاه‌وردی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان ‌جنوبی گفت: سند فصل گردشگری خراسان‌جنوبی در استان تصویب شده و این گام مهمی در معرفی هرچه بیشتر برای این استان است.
او بیان کرد: پاییز به عنوان فصل گردشگری خراسان‌جنوبی نام‌گذاری شده که جلوه‌ای از شکوه و زیبایی استان خراسان‌جنوبی است.
شاه‌وردی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی سرزمین ناشناخته‌هاست، گفت: خراسان‌جنوبی سومین استان پهناور کشور است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی ۹ اثر ثبت جهانی و ۱۰۵۰ اثر ثبت ملی دارد، افزود: دو روستای صنایع‌دستی که ثبت جهانی و ثبت ملی شده‌اند از دیگر ظرفیت‌های خراسان‌جنوبی بوده و هدف از برگزاری همایش‌ها و جشنواره‌ها معرفی همین ظرفیت‌هاست.
او با بیان اینکه خراسان جنوبی امروز میزبان هنرمندان صنایع‌دستی و راهنمایان گردشگری کشور است، افزود: هر کدام از ما باید در راستای معرفی ظرفیت‌ها سفیرانی باشیم که در جهت توسعه صنعت گردشگری گام برمی‌دارند.
شاه‌وردی با اشاره به وجود بخش قابل توجهی از کویر جهانی لوت در پهنه‌ی خراسان‌جنوبی، ادامه داد: گرم‌ترین نقطه کره زمین با دمای ۷۳ درجه در ریگ‌یلان شهرستان نهبندان به ثبت رسیده است که خود ظرفیتی گردشگری محسوب می‌شود.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی با بیان اینکهه شهرستان‌های طبس و فردوس به دلیل موقعیت جغرافیایی کریدورهای ترددخیز استان هستند، گفت: سومین ژئوپارک جهانی ایران در طبس به ثبت رسیده و بیش از ۳۵ ژئوسنگ و ژئوزیست در آن واقع شده است.
او با بیان اینکه خراسان جنوبی به دلیل داشتن محصولات کشاورزی مزیت‌دار ظرفیت گردشگری کشاورزی دارد، افزود: بزرگ‌ترین مزارع زرشک بی‌دانه به وسعت ۷۰ هکتار در استان واقع شده و خراسان جنوبی مرکز عناب ناب کشور است.
شاه‌وردی بابیان اینکه زعفران خراسان جنوبی از نظر کیفیت حرف اول جهان را می‌زند و بیشترین وسعت زیرکشت در قائنات است، تصریح کرد: در فردوس کویر پلوند، آبگرم معدنی، قنات جهانی بلده و میراث طبیعی و بکر آن تجلی زیبایی است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان ‌جنوبی با بیان اینکه رویداد ملی کویرنوردی به میزبانی خراسان‌جنوبی برگزار خواهد شد، ادامه داد: همان‌طور که محرز است هدف از برگزاری این دسته از رویدادها در سطوح ملی برقراری تعاملات مؤثر و معرفی ظرفیت‌هاست.

فردوس شهری برای گردشگری و نگین خراسان‌جنوبی است
مهدی روشن فرماندار فردوس گفت: برای تبدیل شدن فردوس به مقصد گردشگری باید زیرساخت‌های این شهرستان تقویت شود که برای تحقق این امر نیاز به توجه و همکاری مسئولان کشوری و استانی است.
او افزود: این شهرستان مسیر تردد هفت استان جنوبی و پنج استانی شمالی کشور است.
روشن با اشاره به تردد سالانه ۱۰میلیون نفر از جاده‌های شهرستان فردوس اظهار کرد: اگر قرار است این شهرستان در جایگاه اصلی خود قرار بگیرد باید نیازهای زیرساختی آن رفع شود.
فرماندار فردوس از این شهرستان به دلیل داشتن ظرفیت‌ها و پتانسیل گردشگری متنوع به عنوان نگین خراسان‌جنوبی یاد کرد و گفت: پاییز فصل خاص گردشگری کشاورزی استان است و فردوس با داشتن محصولات انار و زعفران زیبایی خاصی به این منطقه می‌دهد.
او تصریح کرد: آبگرم معدنی، قنات جهانی بلده، شهر تاریخی تون و کویر پلوند چهار رکن گردشگری فردوس هستند که در کنار آن صنایع‌دستی منحصر به فرد به خصوص گوهرسنگ‌ها، حوله بافی، سفال و سرامیک جلوه زیبایی به این شهرستان داده است.
روشن با اشاره به وجود ۷۹ اثر ثبت ملی و یک اثر ثبت جهانی در فردوس، تصریح کرد: وجود آثار باستانی منحصر به فرد، قدمت تاریخی این شهرستان را نشان می‌دهد.
فرماندار فردوس با اشاره به شهر تاریخی تون فردوس گفت: شهر تون در زلزله سال ۱۳۴۷ دچار آسیب زیادی شد اما معماری آن نشان از نوع سبک زندگی متفاوت در این منطقه و مردمی صبور، خونگرم و قانع است.

حضور ۷۷ راهنمای گردشگری کشور در چهارمین رویداد ملی تجربی و آموزشی خانه‌های بوم‌گردی ایران
مسعود کرباسچی مدیر اجرایی خانه‌های بوم‌گردی خراسان جنوبی گفت: در چهارمین رویداد ملی تجربی و آموزشی خانه‌های بوم‌گردی ایران در شهرستان فردوس، ۳۵۰ مهمان، ۷۷ راهنمای گردشگری و ۲ مؤسسه برنامه‌ریزی سفر حضور دارند.
او بیان کرد: از اولین همایش خانه‌های بوم‌گردی در تهران، انجمن خانه‌های بوم‌گردی استان پیگیر برگزاری این رویداد در خراسان‌جنوبی بود.
کرباسچی با بیان اینکه در استان نیز متقاضیان زیادی برای برگزاری همایش وجود داشت، افزود: فردوس گزینه‌ی مناسبی بود که انتخاب شد چرا که این شهرستان از ظرفیت گردشگری ویژه‌ای برخوردار است.
مدیر اجرایی خانه‌های بوم‌گردی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه همدلی مسئولین فردوس در برگزاری همایش بسیار کمک‌کننده بوده است، تصریح کرد: تلاش انجمن خانه‌های بوم‌گردی فردوس قابل تقدیر است.
او با اشاره به همکاری با لیدرهای گردشگری برای حضور تورهای داخلی و خارجی در خراسان‌جنوبی، ادامه داد: برگزاری این همایش، آخرین اقدام نخواهد بود و تعاملات با بوم‌گردی‌ها ادامه خواهد داشت تا خراسان‌جنوبی آن‌طور که شایسته است، معرفی شود.

حمامی مدیر اجرایی چهارمین همایش خانه‌های بومگردی ایران، با بیان اینکه چهارمین همایش ملی اقامتگاه‌های بوم‌گردی با حضور ۳۰۰ مهمان شامل مدیران اقامتگاه‌های بوم‌گردی، مؤسسات آموزشی و لیدرهای گردشگری در شهرستان فردوس برگزار می‌شود، گفت: میهمانان در واحدهای بوم‌گردی و آبگرم معدنی فردوس اسکان و پذیرایی خواهند شد.
او با بیان اینکه فردوس شهری برای گردشگری بوده و میهمانان از جاذبه‌های شهرستان مانند قنات جهانی بلده، شهر تاریخی تون و کویر پلوند بادید خواهند کرد، افزود: برگزاری جشنواره انار و زعفران به محوریت شهر باغستان نیز با حضور مهمانان ویژه و با هدف معرفی محصولات و ترویج صنعت گردشگری کشاورزی، رقم می‌خورد.
مراسم افتتاحیهٔ چهارمین همایش ملی خانه‌های بوم‌گردی ایران، با حضور مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی، مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان‌جنوبی، فرماندار فردوس و دیگر مسئولین برگزار شد.
در این رویداد که در شهرستان فردوس برگزار شد، مدیران خانه‌های بوم‌گردی سراسر کشور، اساتید برجسته ملی، میهمانان ویژه از جمله وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی و لیدرهای گردشگری حضور دارند.

بوم‌گردی‌ها محور اصلی و زنجیره اقتصادی روستاست
بوم‌گردی‌ها محور اصلی و زنجیره اقتصادی روستاست

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *