فرصت‌های کم‌نظیر “سنقروکلیایی” برای اجرای طرح‌های گردشگری آبی

کد خبر: 9570

یادداشتی از اعظم چقازردی؛ شهرستان سنقر به لحاظ جاذبه‌های گردشگری از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است که باید با برنامه‌ریزی مناسب معرفی و شرایط حضور سرمایه‌گذاران را فراهم آورند.

یادداشتی از اعظم چقازردی معاون سردبیر پایگاه تحلیلی‌‌- خبری درسانیوز؛ شهرستان سنقر به لحاظ جاذبه‌های گردشگری از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است که باید با برنامه‌ریزی مناسب معرفی و شرایط حضور سرمایه‌گذاران را فراهم آورند.

اعظم چقازردی؛ فرصت‌های کم‌نظیر "سنقروکلیایی" برای اجرای طرح‌های گردشگری آبی

شهرستان سنقر در حوزه گردشگری آبی با وجود دو سد مهم از ظرفیت بسیار زیادی برخوردار است که در حوزه سد جامیشان سرمایه‌گذاران متعددی برای احداث تأسیسات گردشگری اعلام آمادگی کرده‌اند. ایجاد فضای رقابتی بین سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری فرصت اجرای پروژه‌های کارآمدتر را پیش روی اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری می‌گذارد و اما قطعاً از ایجاد این فضا حمایت چندانی تاکنون انجام نگرفته است و این صورت مسئله است که هنوز حل نشده است.
هرچند ظرفیت‌ها و فرصت‌های کم‌نظیری باتوجه به وجود دو سد جامیشان و شهدا در سنقروکلیایی برای اجرای طرح‌های گردشگری آبی در این شهرستان وجود دارد.
لذا در دو دهه‌ی گذشته که دو سد جامیشان و شهدا در شهرستان احداث شده، این فرصت کم‌نظیری را برای سرمایه‌گذاری در حوزه تفریحات آبی در این شهرستان فراهم شد، اما پروژه‌هایی که در سال‌های گذشته در حوزه سد جامیشان کلنگ‌زنی‌ شده که هنوز به سرانجام‌ نرسیده است و متاسفانه شاهد اتفاقات مثبتی در به سرانجام رسیدن طرح‌های گردشگری در حوزه این سد نیستیم .
برای تشویق سرمایه‌گذاران و حضور آنان کم‌ترین کار صورت نگرفته و نیاز دارد که حوزه ایجاد زیرساخت‌ها بستر فراهم نمایند، و تسریع در فرایند سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی را به جد پیگیری کنند تا ظرفیت گردشگری این پتانسل به حدر نرود و سرنوشت سایر پروژه‌ها بخود نگیرد.
از طرفی هم مرمت حمام‌های تاریخی شهرستان سنقروکلیایی و بازنگری در ضوابط بافت تاریخی این شهر است که در حوزه مرمت آثار و بناهای تاریخی رویکردی بایستی با مردم و برای مردم باشد.
مرمت بناهای تاریخی باید به سمتی برود که منجر به زنده‌سازی و بهره‌برداری از آن بنا شود تا مجددا شاهد تخریب آن نباشیم.
موزه مردم‌شناسی و منطقه نمونه گردشگری سراب گزنهله ن نیز این امکان را به وجود آورد به شرطی که از کنار این پتانسیل‌ها نگذارند و شرایط را به وجود آورند و همچنین در حوزه صنایع‌دستی نیز برخی تولیدات هنرمندان شهرستان سنقر در حوزه فرش و چاقوسازی بسیار شاخص است و نیاز به حمایت دوچندان دارند.
هرچند امروزه مکان‌یابی مناسب که بتواند بازده اقتصادی لازم را برای صنعتگران و گردشگران را داشته باشد، ضرورت دارد و برای احداث بازارچه صنایع‌دستی هم باید کاری کرد.
سامان‌دهی سراب سنقر و رفع موانع میراثی و کمک به توسعه آن، سامان‌دهی محوطه بقعه مالک و توجه به بافت تاریخی شهر سنقر از دیگر مواردی بایستی در دست اقدام قرار گیرد تا ارتقای زیرساخت‌های شهرستان در حوزه‌های مختلف راه و برق صورت گیرد تا شرایط برای اجرای طرح‌های گردشگری فراهم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *